Eski belediye hizmet binasına yapılan ek

Eski belediye hizmet binasına yapılan ek binalar yıkılacak


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediyesince yürütülen Meydan Parkı ikinci etap düzenleme çalışmaları kapsamında eski belediye hizmet binasına yapılan ek binalar yıkılacak.
     Trabzon Valisi Recep Kızılcık ve Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yıkım alanında incelemelerde bulundu.
     Vali Kızılcık, Trabzon Belediyesince Meydan Parkında yapılacak ikinci etap düzenleme çalışması kapsamında, tarihi eser olan belediye eski binası ile İskenderpaşa Camisi çevresinin yeniden ele alınacağını belirtti.
     Kızılcık, 4 bin yıllık geçmişi olan Trabzonun tarihi dokusunun güzel bir meydanla ortaya çıkmasının son derece önemli olduğunu ifade ederek, Bu önemin sonucunda Meydan Parkı düzenlemesinin ikinci etabı için belediye eski binasına sonradan yapılan eklentiler yıkılıyor. Böylece tarihi belediye binası, İskenderpaşa Camisi ve İskenderpaşa türbesi ortaya çıkacak. Bu alanda yapılacak çalışmalarla Meydan Parkı bir bütünlük arz edecek dedi.
     Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu da eski belediye binasına ek olarak yapılan binaların yıkım işlemlerine başladıklarını kaydederek, şunları söyledi:
     Burada tarihi eserlerin fazla olması, yapılacak çalışmaların büyük bir titizlikle sürdürülmesini zorunlu kılıyor. İkinci etap rölöve proje çalışmaları Anıtlar Kurulundan geçti. Restorasyon projesi ise Anıtlar Kuruluna sunuldu. Kurulun onayının ardından Meydan Parkı ikinci etap düzenleme çalışmalarına başlayacağız. Bu proje için bizlere her zaman destek veren Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar ve Valimize şükranlarımı sunuyorum.
    
     Muhabir: Asena Akçay
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Eski belediye hizmet binasına yapılan ek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER