Eski eşini yaralayan sanığa 18 yıl

Eski eşini yaralayan sanığa 18 yıl 6 hapis cezası -İzmirde, geçen yıl eski eşini silahla yaralayıp kayınpederini darp, baldızını ise tehdit eden sanık 18 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı


İZMİR (A.A) - İzmirde geçen yıl eski eşini silahla yaralayıp kayınpederini darp, baldızını ise tehdit eden sanık 18 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
     İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına Kasten öldürmeye teşebbüs, yaralama, tehdit, ruhsatsız silah bulundurma suçlarından tutuklu yargılanan sanık Erdoğan Teke ile tarafların avukatları katıldı.
     Sanık, son savunmasında, 2010 yılında boşandığı eşi Canan Erdoğan ile Ekim 2012de çocuğunun velayetini almak ve konuşmak için bir araya geldiğini anlattı. Aralarında tartışma yaşanması üzerine bir anlık öfkesine hakim olamadığını ve yanındaki kurusıkıdan bozma tabancayla eski eşini başından ve göğsünden yaraladığını belirten Teke, bütün olayların çocuğunun velayetine kavuşmak için yaşandığını savunarak pişman olduğunu dile getirdi.
     Sanık avukatı da öldürme kastının bulunmadığını, çocuğunun geleceğinden endişe ettiği için eylemi gerçekleştirdiğini ileri sürerek müvekkilinin beraatını, ceza verilecekse de indirim hükümlerinin uygulanmasını talep etti.
     Mahkeme heyeti, eski eşi Canan Erdoğanı Kasten öldürmeye teşebbüs suçundan müebbet hapis verdiği sanığın cezasını, olayın teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle 14 yıla indirdi. Sanık, kayınpederi Hasan Erdoğanı yaralamaktan 6 ay, eski baldızı Taliye Çubuğuuzunu tehdit etmekten 2,5 yıl, ruhsatsız silah bulundurmaktan 1 yıl 6 ay hapis cezası olmak üzere 18 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
     Gaziemir ilçesinde Ekim 2012de meydana gelen olayda, Erdoğan Teke (34), 2010 yılında boşandığı ve başkasıyla evlenen Canan Erdoğanı (27) çocuğunun velayeti konusunda konuşurken çıkan tartışma üzerine silahla ateş ederek göğsünden ve başından, yanlarına gelen eski kayınpederi Hasan Erdoğanı da (52) silahın kabzasıyla başına vurarak yaralamıştı. Kaçmaya çalışan Teke, polis tarafından yakalanmıştı.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Eski eşini yaralayan sanığa 18 yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER