Eski Maliye Bakanı Unakıtanın tedavi için

Eski Maliye Bakanı Unakıtanın tedavi için Antalyaya gelmesi -İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin: -Kemal Unakıtanın dosyasına etik kurul onay verdi. Naklin ne zaman gerçekleşeceğine cerrahlar karar verecek


ANTALYA (A.A) - İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, Kemal Unakıtanın dosyasına etik kurul onay verdi, naklin ne zaman gerçekleşeceğine cerrahlar karar verecek dedi.
     Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde tedavisi süren eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtanın böbrek nakli ile ilgili dosyasının Antalya İl Sağlık Müdürlüğünde toplanan ve aralarında Antalya Barosu temsilcisi, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü temsilcisi, İl Sağlık Müdürlüğü ile Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Eğitim Araştırma Hastanesinden toplam 7 kişinin bulunduğu etik kuruluna geldiğini söyledi.
     Bilgin, 5 gün diyalize giren ve dün de anjiyo olan Unakıtanın sağlık durumunun uygun olmadığına dair hastaneden rapor aldığı için etik kurula gelmediğini ifade etti. Unakıtana böbreğini verecek kişinin etik kurulda dinlendiğini anlatan Bilgin, Kemal Unakıtanın dosyasına etik kurul onay verdi. Naklin ne zaman gerçekleşeceğine cerrahlar karar verecek. Sanırım bazı tetkikleri devam ediyor. Hasta mahremiyetinden dolayı çok fazla bir şey söylemek doğru olmuyor diye konuştu.
     Unakıtanı kendisinin de ziyaret ettiğini ve sağlık durumunun iyi olduğunu vurgulayan Bilgin, İnşallah organ naklinden sonra çok daha iyi olacak. Antalya sağlıkta marka bir kent oldu. Önemli kişilerin nakil için Antalyayı tercih etmesi, kentin tanıtımı için de çok önemli dedi.
     Operasyonu gerçekleştirecek Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdürü ve cerrahi sorumlusu Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ise Unakıtanın tetkiklerinin devam ettiğini, ancak Kesin nakil olacak ya da nakil şu gün olacak demenin doğru olmadığını kaydetti.
     Bu arada Kemal Unakıtana, naklin gerçekleşmesi halinde böbreği dünürü Ali Rıza Üstünün vereceği bildirildi.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Eski Maliye Bakanı Unakıtanın tedavi için Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER