Eski milletvekillerinden Ali Şükrü Beyin kabri

Eski milletvekillerinden Ali Şükrü Beyin kabri yeniden düzenlendi


TRABZON (A.A) - Eski Trabzon milletvekillerinden Ali Şükrü Beyin, Boztepede bulunan kabrinin yeniden düzenlendiği bildirildi.
     Trabzon Belediyesinden yapılan açıklamada, Milli Mücadele dönemi kahramanlarından Ali Şükrü Beyin aziz anısına saygı çerçevesinde Boztepe Mahallesi Ali Şükrü Bey Parkında bulunan kabrinin yeniden düzenlenerek manevi şahsiyetine layık hale getirildiği belirtildi.
     Belediye olarak şehrin yetiştirdiği değerli büyükler ve şehitlerin hatıralarına sahip çıkacak ve gerekli özeni göstermeye devam edecekleri ifade edilen açıklamada, Ali Şükrü Bey hakkında şu bilgilere yer verildi:
     1884 Vakfıkebir doğumlu olan Ali Şükrü Bey, 1904 yılında İstanbul Heybeli Ada Bahriye mektebinde okudu. 1909 yılında kurulan Donanma-yı Osmanı Muavenet-i Milliye Cemiyetinin kurucularından birisi olup 1920de Osmanlı Meclis-i Mebusanında Trabzon mebusu olarak görev yaptı. İstanbulun işgalinden sonra Meclis-i Mebusanın kendini feshetmesi üzerine Ankaraya giderek ilk Türkiye Büyük Millet Meclisine Trabzon Milletvekili olarak girdi. Ali Şükrü Bey 27 Mart 1923 yılında uğradığı suikast sonucu yaşamını yitirdi.
    
     Muhabir: Cenk Yavuz Usta
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Eski milletvekillerinden Ali Şükrü Beyin kabri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER