Eski okul binasında doğa eğitimleri verilecek

Eski okul binasında doğa eğitimleri verilecek -Edremit ilçesine bağlı Zeytinli beldesinde, 30 yılı aşkın süredir atıl durumda bulunan ilkokul binası, restore edilerek "Doğa Okulu"na dönüştürülecek


BALIKESİR (A.A) - Edremit ilçesine bağlı Zeytinli beldesinde 1937 yılında yaptırılan ve 30 yıldan fazla süredir atıl durumda bekleyen ilkokul binası restore edilerek, doğa eğitimleri verilecek.
     Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan ile binada incelemelerde bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan, gazetecilere yaptığı açıklamada, burasının 1937 yılında inşa edildiğini ve uzun yıllar ilkokul olarak kullanıldığını bildirdi.
     Okulun, 1980 yılı öncesinde boşaltıldığını ve 30 yıldan fazladır atıl vaziyette bulunduğunu dile getiren Soykan, binayı "Doğa Okulu"na dönüştürmek için çalışma başlattıklarını söyledi.
     Zeytinli Belediyesi ve Türkiye Ormancılar Derneğinin destekleriyle proje hazırlandığı bilgisini veren Soykan, şöyle konuştu:
     "Binanın, belediyenin kararıyla 25 yıllığına Doğa Okulu şeklinde devri söz konusu oldu. Kaynak için Toyota firması sponsor oldu. 1 milyon lira maddi destekte bulunacaklar. Büyükşehir Yasasına göre karar, Edremit Belediye Meclisinden de geçti. Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, projeye özel ilgi gösteriyor. Doğa konusunda eğitim kurumu olacak. Banka çalışanları, avukatlar, hemşireler, kısacası her kesimden grup ve kişiler, 9-10 günlük programlarla okula gelip doğayla ilgili her türlü bilgiyi alabilecek. Engelli çocuklar da doğa konusunda farkındalık yaratılması için buraya gelebilecek. Flora, fauna, toprak, altın madenciliği konusunda eğitimler verilebilecek. Sit statüsünde olmadığı için sıkıntı yok. Çok kısa sürede tamamlanabilir diye görüyoruz."
     Arslan ise uzun yıllardır kullanılmayan binanın, doğa eğitimi için kullanılacak olmasından mutluluk duyduğunu anlattı.
     Daha önce binanın, Zeytinli Belediyesine devredildiğini hatırlatan Arslan, şunları kaydetti:
     "49 yıllığına kültür ve turizm işlerinde kullanmak üzere tahsisi yapılmıştı. Bunu gerçekleştiremedik. Biz de 25 yıllığına devrettik. Restorasyon kapsamındaki binanın yıkımı olmayacak. Para hazır olduktan sonra çok kısa sürede tamamlanır diye düşünüyoruz. Eğitimlerin ana konusu, Kazdağları başta olmak üzere doğa. Doğayla insanları buluşturmak, eğitmek, bölge kültürünü tanıtmak amaçlanıyor. Bu okulun Kazdağlarının giriş kapısı bir beldede kurulması çok önemli."
    
     Muhabir: Zafer Akpınar
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Eski okul binasında doğa eğitimleri verilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER