Eskişehirde doktora saldırı protesto edildi

Eskişehirde doktora saldırı protesto edildi -Sağlık-Sen Eskişehir Şubesi, ESOGÜ Tıp Fakültesi ortopedi servisinde görevli asistan doktora, hasta yakını tarafından yapılan saldırıyı protesto etti


ESKİŞEHİR (A.A) - Sağlık-Sen üyeleri, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Ortopedi servisinde görevli asistan Dr. Barış Sargının bir hasta yakını tarafından yapılan saldırıyı protesto etti.
     Sağlık-Sen Eskişehir Şubesi üyeleri, dün ESOGÜ Tıp Fakültesi ortopedi servisinde görevli asistan doktor Barış Sargına, bir hasta yakınının yaptığı sözlü ve fiili saldırı olayını ESOGÜ Tıp Fakültesi hastanesi önünde düzenledikleri basın açıklamasıyla kınadı.
     Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin artık çekilmez bir hal aldığını ifade eden Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Abdülbaki Tekin, bu konuda önlem alınması gerektiğini dile getirdi.
     Tekin, saldırıya uğrayan Dr. Barış Sargına geçmiş olsun dileklerini ileterek, şunları söyledi:
     Her kim tarafından her ne sebeple yapılırsa yapılsın, sağlık çalışanlarını hedef alan sözlü ve fiili saldırılar, aslında sağlık çalışanlarına değil insanımızın top yekün sağlığına yapılmış bilinçsiz ve affedilemez bir harekettir. Şiddetin son bulması ve tekrar yaşanmaması için ivedilikle caydırıcı cezai yaptırımların uygulanması gerekmektedir. Bu tür saldırıları bir daha yaşamak istemiyoruz. Şiddetin her türlüsüne olduğu gibi saldırı ve yıldırmalara karşıda sonuna kadar mücadele edeceğiz. Görevi başında darp edilen Dr. Barış Sargına yapılan saldırı kabul edilemez, yapılanları nefretle kınıyoruz. Saldırının fail ya da failleri hakkında gereken yapılmalıdır.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirde doktora saldırı protesto edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER