Eskişehirde Kırım Çibörek Gecesi

Eskişehirde Kırım Çibörek Gecesi -Eskişehir Kırım Türkleri Kültür Yardımlaşma ve Spor Kulübü Derneği tarafından Kırım Çibörek Gecesi düzenlendi


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Kırım Türkleri Kültür Yardımlaşma ve Spor Kulübü Derneği tarafından Kırım Çibörek Gecesi düzenlendi.
     Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, düzenlenen gecede yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerin öneminin bir adım olduğunu belirterek, Kırım ve Romanyadan gelen Eskişehirlilere iki hususta davette bulunmak istediğini kaydetti.
     Koçdemir, yakın zamanda Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinliklerinin resmi açılışının yapılacağını hatırlatarak, şunları söyledi:
     Bugünlerde lütfen sandıklarımızı açalım. Milli kıyafetlerimizi giyelim. Milli kıyafetlerimizle o günü geçirelim ve etkinliklere milli, geleneksel kıyafetlerimizle katılalım. Biz bunun en görkemlisini bu sene 90. yılını kutlayacağımız Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde yapacağız. İnşallah 50-60 bin kişi Eskişehirde, Türk Dünyasının her köşesinin renklerini, çizgilerini, havasını yaşatacaklardır.
     İkinci davetinin de Türk Dünyası Kültür Başkentliği çerçevesinde olacağını anlatan Koçdemir, Kırım ile Romanya Tatarı misafirlere Başkentlik Meydanı düzenlendiğini ve buranın hazırlanmasını davet etti.
    
     -Diğer konuşmalar-
    
     MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel de etkinliklerin kaynaşmaya yardımcı olacağını dile getirdi.
     AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca da okunan milli marşların, masalarda bulunan bayrakların dostluğu, birliği, beraberliği ve kardeşliği simgelediğini söyledi.
     AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can ise Eskişehirin Türk Dünyası Kültür Başkentliğinde Kırım Tatarlarının çok önemli rol alacağını bildirdi.
     CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt da Türkiyenin 2013te Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak Eskişehiri biraz daha öne çıkaracağını vurguladı.
     Romanyanın Ankara Büyükelçisi Radu Onofrei da Türkiye ile Romanya arasındaki ilişkilerde Eskişehirin önemli bir merkez olacağına işaret etti.
     Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise Türk Dünyası ülkeleri ile kültür, sanat, ekonomi ve eğitim alanındaki işbirliğinin önemini verdiği örneklerle anlattı.
     Düzenlenen geceye ayrıca Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği Başkanı Celil Eserget, Romanya Milletvekili Ahmet Varol ve ilçe belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Eskişehirde Kırım Çibörek Gecesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER