Eskişehirdeki tepki çeken resimlerle ilgili dava

Eskişehirdeki tepki çeken resimlerle ilgili dava -Merkez Tepebaşı Belediyesinin galerisinde geçen yıl bir sanatçı tarafından açılan Ucube-Ebucu adlı sergide yer alan bazı resimlerin tepki çekmesi sonucu açılan davanın görülmesine ba


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir merkez Tepebaşı ilçe Belediyesinin resim galerisinde geçen yıl bir sanatçı tarafından açılan Ucube-Ebucu adlı sergide yer alan bazı resimlerin tepki çekmesi sonucu açılan davanın görülmesine başlandı.
     Eskişehir 4. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına, söz konusu resimlerin sahipleri Menekşe Samancı ve Kafiye Özlem Alp katılmadı.
     Eksik evrakın giderilmesini isteyen hakim, duruşmayı 26 Aralıka erteledi.
    
     -Olay-
    
     Belediye binasının alt katında bulunan sergi salonunda geçen yılın nisan ayında açılan sergide yer alan resimlerden birinde, caminin iki minaresinin yerine sanatçı Mehmet Aksoyun Karsta yaptığı İnsanlık Anıtı heykellerinin yerleştirildiği ve bunların arasındaki mahyaya da Ucube yazıldığı görülmüştü.
     Bir diğer resim de başı örtülü bir kadının ağzının sütyenle kapatılmasını içeriyordu. Tepki çeken resimlerle ilgili Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanlığı 29 Nisan 2011de suç duyurusunda bulunmuştu.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Mürsel Çetin / Murat Taydaş
<< Önceki Haber Eskişehirdeki tepki çeken resimlerle ilgili dava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER