Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -Doğa Yürüyüşü Günleri başladı


ESKİŞEHİR (A.A) - Tepebaşı Belediyesi 19 Mayıs Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen Doğa Yürüyüşü (trekking) Günleri başladı.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, her hafta cumartesi günü profesyonel dağcı Hüseyin Dönmezoğlu eşliğinde ücretsiz olarak gerçekleştirilen etkinlik, şehir merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Sarıcakaya ilçesine bağlı Avlakkaya parkurunda yapılıyor.
     Katılımcılar, sabah saatlerinde 30 kişilik grup halinde otobüsle parkura çıkıyor, 7-8 kilometrelik yürüyüşün ardından ise şehir merkezine geri dönüyor.
     Doğa yürüyüşüne katılmak isteyenlerin, muhtemel sağlık sorunlarına dair taahhüt belgesi imzalamaları gerektiği bildirildi.
    
     -Odunpazarı Belediyesinden yeni park
    
     (Fotoğraflı)
    
     Odunpazarı Belediyesi, kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak için çalışmaları sürdürüyor.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Orhangazi Mahallesi Pekşen Sokaktaki yeni parkta, merdiven yapımı ve renkli taş döşeme çalışmalarına devam ediyor.
     980 metrekare alanı kapsayan parkta, oyun grupları, oturma birimleri ve spor aletleri yer alacak.
     Söz konusu parkın, peyzaj çalışmalarının ardından kısa sürede hizmete açılmasının planlandığı kaydedildi.
    
     -Mavi bayraklı işletmelere gıda güvenliği ve hijyen eğitimi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Tepebaşı Belediyesi, mavi bayraklı 10 işletmenin temsilcisine gıda güvenliği ve hijyen eğitimi verdi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce Özdilek Sanat Merkezinde düzenlenen eğitimde, toplam kalite yönetimi, gıda güvenliği, hijyen ve müşteri memnuniyeti konuları ele alındı.
     Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, işletmelerin kendini yenileyen ve geliştiren kuruluşlar olması hedefiyle mavi bayrak uygulaması yürüttüklerini söyledi.
     Mavi bayraklı işletmelerin, sağlıklı ve hijyenik koşullarda hizmet sunan işletmeler olduğunu kaydeden Ataç, Mavi bayrak, Eskişehirde önemli bir fırsat. Bu fırsatı diğer şirketlerimizinde kullanması veya yayınlaştırmasını arzu ediyoruz dedi.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER