Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinden sivil savunma tatbikatı


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından sivil savunma tatbikatı düzenlendi.
     Sivil Savunma Uzmanı Dural Çiçek ve Sivil Savunma Amiri Cevdet Perçem tarafından organize edilen tatbikatta meydana gelebilecek doğal afetlere karşı gönüllülerin karşılaşabileceği tüm zorluklar düşünülerek Çifteler ile Sivrihisar Devlet Hastanesinde bir çalışma programı doğrultusunda eğitimler devam ediyor.
     Çiçek ve Perçem, konuyla ilgili yaptıkları yazılı açıklamada şunları kaydetti:
     Özellikle, deprem, sel ve sanayi bölgesi içerisindeki muhtemel teknolojik afetlere karşı hazırlıklı olmak amacıyla tatbikatlar içeren eğitimlerimize devam ediyoruz. Açık tehlike ve tehditler göz önüne alındığında sivil savunmanın önemi ülkemizde ve ilimizde daha iyi anlaşılmaktadır. Bu nedenlerden dolayı Çifteler ile Sivrihisar Devlet Hastanelerinde 5 saatlik ders programları hazırlanarak 92 kişiye eğitim verildi, tatbikat yaptırıldı. Doğal ve teknolojik afetlere karşı gönüllü personele pratik eğitimlerle tedbirler alınmakta, afet öncesi, afet anı ve afet sonrası yapılacak işlemleri içeren, temel afet bilincine genel bakış, hafif arama kurtarma, yaralı taşıma ve indirme teknikleri, bina hasar sınıflandırması, afetlerde psikolojik ilk yardım, halk sağlığı, sivil savunma mahalle gönüllüleri, kurumlarda ve mahalle de afete hazırlık, olay kumanda sistemi, hastane afet planları, yangına karşı mücadele, söndürme teknikleri ve yangın türleri, nükleer, biyolojik ve kimyasal silahlar ve radyoaktivite tehlikelerinden korunma yolları konularında eğitimlerimiz devam etmektedir. Eğitim programımız, uygulamalı olarak bir haftayı kapsamakta olup, kurum görevlilerinin yanında gönüllülerle birlikte sivil toplum örgütlerine ve halkımızın katılımlarına açıktır.
    
     -Dadaşlar Derneğinden Yapıcıya ziyaret-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Dadaşlar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğine yeni seçilen Başkanı Mustafa Aktürk, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Yapıcıyı makamında ziyaret etti.
     Ziyarette Aktürk, derneğin çalışmaları hakkında Yapıcıya bilgi verdi. Aktürk, Eskişehirdeki tüm Erzurumlu dostlarımız ile birlik ve beraberlik içerisinde kültürümüzü ve geleneklerimizi yaşamaya ve yaşatmaya çalışmaktayız ifadelerini kullandı.
     Yapıcı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Aktürke ve yeni yönetimine çalışmalarında başarılar diledi.
    
     -Eğitimciler Birliği Sendikasından 28 Şubat açıklaması-
    
     Eğitimciler Birliği Sendikası Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı İsmail Altınkaynak, yaptığı yazılı açıklamada, 28 Şubat 1997 tarihinde yapılan MGK toplantısı sonrası açıklanan bildiriyle siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçen postmodern darbe-nin, üzerinden 16 yıl geçmesine rağmen, açtığı tahribat, ne yazık ki, telafi edilememiştir ifadelerini kullandı.
     Altınkaynak, açıklamasında şunları kaydetti:
     TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu bünyesinde oluşturulan alt komisyon raporunun tespitine göre 28 Şubat darbesinin milletimize maliyeti 381 milyar dolar olmuştur. Ödenen acı bedellerin gereği yapılmalıdır. Eğitim-Bir-Sen' class='textetiket' title='Eğitim Bir-Sen haberleri'>Eğitim Bir-Sen camiası olarak millete acı bedeller ödetenlerle ilgili yapılmasını istediklerimiz rövanşist bir duygu asla değildir. Taleplerimiz aslında ülkede var olan milletin ensesinde boza pişiren egemenlerin elitlerin oligarşinin bu ülkenin çocuklarının üzerinden, cebinden, düşüncesinden, inancından elini çekmesi için ortaya konulmuş taleplerdir. Hiç şüphesiz bu sürecin ortadan kaldırılması için önemli ve büyük adımlar atılmıştır. Bu milletimiz için büyük mutluluk kaynağıdır.
     Ancak 28 Şubat ile asıl hesaplaşma bu ülkede var olan Karanlık oda rejiminin, Ergenekon ikliminin, 12 Eylül düzenini tamamen ve bir daha geri gelmemek üzere kaldıracak yeni ve sivil bir anayasa ile olabilir. Devletin tüm kurumlarını millete bağlayacak, milletin anayasal kurumlar eliyle gasp edilen yetkilerini iade edecek, kimseyi ötekileştirmeyecek herkesi birinci sınıf vatandaş yapacak bir anayasadan bahsediyoruz. İşte böyle bir anayasayı bir an evvel yapmak TBMMnin en büyük görevidir. Bu sorumluluk ve görevden kaçanları milletimiz asla unutmayacak ve affetmeyecektir.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER