Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -Tarihi Odunpazarı Evlerine turistlerden ziyaret


ESKİŞEHİR (A.A) - Odunpazarı Evleri Yaşatma Projesi ile yenilenen Tarihi Odunpazarı Evleri yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret ediliyor.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, tarihle iç içe keyifli bir gün geçirmek ve o dönemin yaşamına tanık olmak isteyenleri mutlaka Odunpazarını ziyaret etmelerini kaydetti.
     Sakallı, bölgeye gelen turistlere oluşturdukları Turizm Danışma Ofisi ile tanıtım çalışmaları yaptıklarını ve ayrıca rehberlik hizmeti de sunduklarını belirtti.
     Tarihi Odunpazarı Evleri, Atlıhan El Sanatları Çarşısı, Lületaşı Müzesi, Cam Sanatları Atölyeleri ve Kurşunlu Camisi Külliyesi turistler tarafından ziyaret edilen mekanlar arasında yer aldığı bildirildi.
    
     -Tepebaşı Belediyesinden çocuklara diş taraması
    
     Tepebaşı Belediyesi Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 2013 yılı içerisinde 883 çocuk ağız ve diş taramasından geçirerek, bin 77 çocuğa da merkezde tedavi uyguladı.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Tepebaşı Belediyesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 915 çocuğun acil muayenesini ve tedavisini gerçekleştirdiğini bildirildi.
     Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da diş sağlığının erken yaşta kontrol altına alınması gerektiğini belirterek, Türkiyenin önemli sağlık sorunlarından biri olan diş sağlığı problemini önemli olmaktan çıkartmak için çalıştıklarını kaydetti.
    
     -Tepebaşı Belediyesinden çocuklara kütüphane
    
     Tepebaşı Belediyesi, Esentepe Çocuk Merkezinde kütüphane oluşturdu.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kütüphanede yer alacak kitapları Sağlıklı Şehir Hareketi Yürütme Kurulu kendi içerisinde topladı. Çocuk Gelişim Uzman Ayşe Urla tarafından değerlendirilen kitaplar, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve merkezde bulunan çocuklar tarafından raflara yerleştirildi.
     Kütüphanenin düzenlenmesini ardından aileler, Çocuklarımıza Nasıl Kitaplar Seçmeliyiz konulu eğitime katıldı.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER