Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -Büyükşehir Belediyesinden kadın girişimciye destek


ESKİŞEHİR (A.A) - Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi ve KOSGEP Eskişehir Hizmet Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile kadınlara yönelik ücretsiz, uygulamalı girişimcilik eğitimi programının başlatıldığı bildirdi.
     Eskişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Seyhan Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, eğitime katılmak için çok sayıda kadının başvurduğunu belirtti.
     Yalçın, çalışan ve üreten kadınlara yönelik ücretsiz, uygulamalı girişimcilik eğitim programı kapsamında yapılan başvuruların mülakat sonucu değerlendirileceğini ifade ederek, şartları uyan yaklaşık 50 kadın girişimciye eğitim verileceğini kaydetti.
     Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hasan Bakır tarafından Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezinde verilecek eğitimin 70 saat süreceği ve 24 Mayısda sona ereceği vurgulandı.
     Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcıların, "KOSGEP Uygulamalı Girişimcilik Sertifikası" almaya hak kazanacağı aktarıldı.
    
     -Odunpazarı Belediye Başkanı Sakallıdan Halk Otobüsçüleri Odasına ziyaret
    
     (Fotoğraflı)
    
     Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Hürcan Alhanı ziyaret etti.
     Sakallı, ziyarette Halk Otobüsçüleri Odasının istek ve şikâyetlerinin kendileri için önemli olduğunu bildirerek, yaşanan sıkıntıların giderilmesi konusunda Eskişehir Halk Otobüsçüleri Odası ile ortak hareket etmenin gerektiğini belirtti.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Alhan da Eskişehir halkına daha iyi hizmet verebilmek için çaba sarf ettiklerini, hayata geçirmeyi planladıkları projelerde Odunpazarı Belediyesinin desteğinin kendileri için önemli olduğu vurguladı.
     Sakallı, günün anısına Alhana tablo hediye etti.
    
     -Emek Mahallesinde geçici trafik düzenlemeleri yapılacak
    
     Eskişehir Kentsel Ulaşım ve Toplu Taşıma Sistemi Projesi Tramvay Uzatma Hatları Yapım İşi kapsamında, Emek 71 Evler hattı çalışmaları nedeniyle Emek Mahallesindeki bazı yollarda 28 Nisan itibariyle geçici olarak trafik düzenlemeleri yapılacağı bildirildi.
     Ertaş Caddesinin 2. Arabacılar Bulvarı dönüş kısmı ve 2. Arabacılar Bulvarından Ertaş Caddesine dönüş kısmı açık kalacak şekilde kazı çalışmaları kaldığı yerden devam edecek.
     Türker Sokakın 1. Soğuk Demirciler Sokak kesimine kadar devam edecek yol çalışmaları, 2. Arabacılar Bulvarı, Ertaş Caddesi ve Türker Sokak kesişimindeki çalışmanın ivedi olarak bitirilip açılmasına karar verildi.
    
     Muhabir: Betül Rümeysa Şahin
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER