Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -3. Ulusal Güneş ve Hidrojen Enerjisi Kongresi


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü tarafından düzenlenen 3. Ulusal Güneş ve Hidrojen Enerjisi Kongresi, başladı.
     ESOGÜden yapılan yazılı açıklamaya göre, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, ESOGÜ Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, enerjinin tüm canlılar için vazgeçilmez unsurlardan birisi olduğunu belirterek, günümüzde bir ülkenin gelişmişlik göstergelerinin birisinin de kişi başına kullanılan enerji miktarı olduğunu kaydetti.
     Gelecek için enerjiyle ilgili çalışmalar ve planlar yapan toplumların modern çağa ayak uyduracağına ifade eden Prof. Dr. Gönen, gelişmiş ülkelerin gelecekte fosil yakıtlar yerine temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili çalışmalar yaptığını bildirdi.
     Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Selami Kılıçkaya da, kongrede enerjinin günümüz dünyasındaki önemine değinileceğini ve kongrenin enerji konusunda bilgi paylaşımında bulunmak için düzenlendiğini vurguladı.
    
     -OMEK Sergisine yoğun ilgi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Odunpazarı Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (OMEK) Sergisi, kent halkından yoğun ilgi görüyor.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, OMEKin 15 kurs merkezinde, her biri alanında uzman usta öğreticilerin eğitim verdiği 5 bin öğrencinin ürettiği el emeği 10 bin eserden oluşan sergiyi ziyaret eden kent halkı, beğendikleri ürünleri satın almak için siparişte bulunuyor.
     OMEK El Sanatları Sergisine özellikle çeyiz hazırlığındaki olan genç kızların ilgi gösterdiğini ifade eden belediye yetkilileri, sergiye gösterilen yoğun ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdi.
    
     -Sakintepe Mahallesinde sakinlerinden Ataça ziyaret
    
     (Fotoğraflı)
    
     Sakintepe Mahallesi sakinleri Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataçı ziyaret etti.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, mahalle sakinleri Ataça hizmetlerinden dolayı teşekkür edip, çiçek verdi.
     Mahalle Muhtarı Hasan Kervancı, ziyarette yaptığı konuşmada, belediyenin hizmetlerinden memnun olduklarını belirterek, Ataçı mahalleye davet etti.
     Ataç da, herkese eşit hizmet ilkesiyle hareket ettiklerini bildirdi.
    
     -Ataç, şehit ve gazi babalarıyla bir araya geldi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Babalar Günü dolayısıyla şehit ve gazi babalarıyla bir araya geldi.
     Etkinliğe, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, Genel Sekreter Olcay Aydemir ve Eskişehir Şube Başkanı Ahmet Özaydın da katıldı.
     Ataç ve Uran, etkinlikte birer konuşma yaptı.
     Ataç, şehit ve gazi babalarına çeşitli hediyeler verdi.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER