Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -Odunpazarı Belediyesi zabıta ekiplerinden denetim


ESKİŞEHİR (A.A) - Odunpazarı Belediyesi zabıta ekipleri, sağlıksız koşullarda satışa sunulan gıda maddelerini imha ediyor.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Odunpazarı Belediyesi 43 mahalle genelinde gerçekleştirdiği ani baskınlarda halk sağlığına verdiği önemi gösteriyor.
     Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, özellikle süt ve süt ürünlerine yönelik gerçekleştirilen denetimlerde adeta mikrop yuvası haline gelen süt ve süt ürünlerini kısa süre içerisinde imha etti.
     Yapılan denetimler sonunda ele geçirilen süt ürünlerinin tamamının insan sağlığını tehdit edecek mikrop ve bakterilerle dolu olduğunun tespit edildiğini belirten yetkililer, vatandaşları da uyararak açıkta satılan gıda maddelerini asla tüketmemeleri gerektiğini bildirdi.
     Vatandaşların da tüketecekleri gıda maddelerine dikkat etmesi gerektiğini ifade eden belediye yetkilileri, yapılan denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini belirtti.
    
     -Geleceğin Hava Taşımacılığı konulu tasarım yarışması
    
     (Fotoğraflı)
    
     Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi Geleceğin Hava Taşımacılığı konulu yarışmaya ev sahipliği yapıyor.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, atölye çalışmalarının başlaması nedeniyle Özdilek Sanat Merkezinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, TEI, Anadolu Üniversitesi, EFSAD, TETÖP ve Tepebaşı Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen yarışmanın havacılık sektörüne katkı sağlamaya yönelik bir çalışma olduğunu kaydetti.
     Gelecek kuşaklara temiz bir çevre ve yaşanabilir bir dünya bırakmanın herkesin üzerine düşen sosyal bir sorumluluk olduğunu ifade eden Ataç projeye destek veren kurumlara teşekkür etti.
     TEI Genel Müdürü Akın Duman da Cumhuriyetin 100üncü yılı hedefine ulaşabilmek için her alanda özgün ürünlere ihtiyaç olduğunu bildirdi.
     Yarışmanın amacı doğrultusunda ilköğretim okullarının altı, yedi ve sekizinci sınıf öğrencileri, sorumlu öğretmen ve üniversite öğrencileri, TETÖP ve EFSAD gibi sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle çalışacak.
     Genç tasarımcılar Özdilek Sanat Merkezinde bulunan seramik, cam, baskı-resim, radyo kontrollü uçak atölyelerinin imkanlarından da yararlanacak.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER