Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -3. Ulusal Eskişehir Opera ve Bale Günleri


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde 3. Ulusal Eskişehir Opera ve Bale Günleri kapsamında Karyağdı Hatun Operası sahnelendi.
     Eskişehir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ulusal Eskişehir Opera ve Bale Günlerinde, Karyağdı Hatun Operası kent halkıyla buluştu.
     Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayındaki operada, Anadolunun çeşitli yörelerinde ufak farklılıklarla bilinen Eren Bir Kadının efsanesi anlatıldı.
    
     -Sincap Çocuk Tiyatrosu, Eskişehirde
    
     Orman Genel Müdürlüğünün organizasyonuyla hazırlanan ve çocuklara orman sevgisini vermeye çalışan Sincap Çocuk Tiyatrosu, Her Ağaç Bir Yaşam adlı tiyatro oyununu, Eskişehirde sahneliyor.
     Eskişehir Orman Bölge Müdürü Nadir Sarıkaya, yaptığı açıklamada, tiyatro gösterilerine dün başladıklarını belirterek, çocukları eğlendirerek ormanın faydalarını anlattıklarını kaydetti.
     İlk oyunu, Kılıçarslan İlkokulunda sahneleyen ekip, sırasıyla Millizafer, Melahat Ünügür, Yenikent Esra Akaya Anaokulu ve Vali Sami Sönmez ilkokullarında da birer gösteri yapacak.
     Ekip, Seyitgazi, Kırka, Çifteler, Sarıcakaya, Yunusemre ve Mihalıççık ilçelerinde de oyunu tekrarlayacak.
    
     -Odunpazarı Belediyesine e-devlet ödülü
    
     Odunpazarı Belediyesi, gerçekleştirdiği e-devlet çalışmaları kapsamında ödüle layık görüldü.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Odunpazarı Belediyesi, e-Devlet Kapısı Projesine kapsamında yaptığı çalışmalar dolayısıyla Ankarada düzenlenen e-Devlet Kapısı ve Yerel Yönetimler Toplantısında ödülü aldı.
     Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Türksat AŞ Genel Müdürü Özkan Dalbayın yanı sıra çok sayıda davetlinin katıldığı programda, Odunpazarı Belediyesine ödülü Yıldırım, verdi.
    
     -Tepebaşı Belediyesinin Kitap Okuma Günleri
    
     Tepebaşı Belediyesinin okullarda yürüttüğü Kitap Okuma Günleri kapsamında, Şehit Piyade Üstteğmen Gökhan Yavuz İlkokulunda çocuk kitapları yazarı Miyase Sertbarut ve Fidan Çoban Kaplan çocuklarla bir araya geldi.
     Tepebaşı Belediyesi tarafından çocuklara hediye edilen kitapları okuyan çocuklar, yazarlarla bir araya gelerek okudukları kitaplar hakkında sorular iletti.
     Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataçın da katıldığı etkinlikte çocuklar, yazarlara kitaplarını imzalatma imkanı buldu.
    
     -Kadın Sığınağı adlı oyun izleyiciyle buluştu
    
     Tepebaşı Belediyesi Kadın Tiyatro Topluluğunun Kadın Sığınağı adlı yeni oyunu izleyicilerle buluştu.
     Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde sahnelenen oyunda, bir kadın sığınma evinde yaşayan kadınların hayat hikayelerinden oluşuyor.
     Tuncer Cücenoğlunun yazdığı, Özge Sayerin yönettiği oyunun sonunda Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Fikriye Güven Zaptiye, bir konusma yaptı.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER