Eskişehirin işgalinden kurtuluşu kutlanacak

Eskişehirin işgalinden kurtuluşu kutlanacak -Kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü olan 2 Eylülde, törenler ve çeşitli kültürel etkinliklerle kutlanacak


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü olan 2 Eylülde, törenler ve çeşitli kültürel etkinliklerle kutlanacak.
     Kurtuluş günü kutlamaları 2 Eylül pazar günü saat 08.00da başlayacak, aynı gün saat 24.00da sona erecek. Kutlama törenleri nedeniyle resmi daireler, özel kuruluşlar, askeri birlik, kurum ve karargahlar, meydanlar, caddeler ve konutlar tören gününden bir gün önce, günün anlam ve önemine uygun bir şekilde bayraklarla donatılacak ve geceleri de aydınlatılacak.
     Kutlamalar, 2 Eylül pazar günü saat 09.00da, protokolün Vilayet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başlayacak. Törende, Atatürk Lisesi ve Yunus Emre İlkokulundan birer öğrenci tarafından şiir okunacak, Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibi ve Tepebaşı Belediye Anneler Halk Oyunları Grubu birer gösteri sunacak.
     Etkinlikler, Kanlıpınar Şehitliğinde yapılacak törenle devam edecek.
     Kutlamalar kapsamında, Mahalleler arası Dragon Yarışları, yapılacak. Türk Sanat Müziği Korusu, Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı Amfi Tiyatrosunda, Garnizon Komutanlığı Bandosu, Porsuk Çayı üzerinde, Odunpazarı Belediyesi Mehter Topluluğu da Vilayet Meydanında konser verecek.
     Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayında 2 Eylül Özel Konseri gerçekleştirecek.
     Saat 21.00da da Porsuk çayı üzerinde teknelerle fener alayı geçişi düzenlenecek.
     Odunpazarı Belediyesi Mehter Topluluğu da saat 21.30da Şelale Parkta bir konser daha verecek.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirin işgalinden kurtuluşu kutlanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER