Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı toplandı -Ajansın ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansının ilk yönetim kurulu toplantısı yapıldı.
     Valilikten yapılan açıklamaya göre, Ajansa tahsis edilen İl Emniyet Müdürlüğü Aksu Hizmet Binasında Vali Kadir Koçdemirin başkanlık ettiği toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Yapıcı, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, Prof. Dr. Fazıl Tekin ve Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı katıldı.
     Koçdemir, toplantıda, valilik olarak bir yıldır yaptıkları hazırlıkları anlattı ve hayata geçirmeyi düşündükleri projeler hakkında bilgi verdi.
     Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulunun önemli hizmetlere imza atacağını ümit ettiğini ifade eden Koçdemir, kaynakları kentin yararına en iyi şekilde kullanmak için çalışmalara başladıklarını bildirdi.
     Toplantıda, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve Başkan Yardımcılığına Büyükerşen, diğer başkan yardımcılığına da Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın getirildi. Genel sekreterliğe ise Vali Yardımcısı Azmi Çelik atandı.
     ESOGÜ eski Rektörü Prof. Dr. Fazıl Tekin ile UNESCO Türkiye Mili Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz da yönetim kuruluna seçildi.
     Toplantıda ayrıca görüşülen alım satım ve kiralama işlemleriyle yapılacak harcamalara uygulanacak usul ve esaslara ilişkin Harcama Yönetmeliği taslağının, Maliye Bakanlığına sunulması kararlaştırıldı.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER