Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Çetingül:

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Çetingül: -"Yargı güvenilirlikte birinci sırada olmalı"


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, "Yargı güvenilirlikte birinci sırada olmalı" dedi.
     Çetingül, Adliye lokalinde düzenlediği basın toplantısında, Mahkeme Yönetim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında belirlenen 20 pilot bölgeden, başsavcılık adına basın sözcüsü olarak kendisinin atandığını anımsattı.
     Yolun başında olduklarını belirten Çetingül, projenin altyapısının hazırlandığını söyledi.
     Avrupanın bazı ülkelerinde, mahkeme heyetinde, hakimin dışında iki vatandaşın yer aldığını vurgulayan Çetingül, şunları kaydetti:
     "Hiç hukuk eğitimi almamış, hakimin sağında ve solunda oturmuşlar, birlikte karar veriyorlar. Böyle olunca kamuoyu tatmin oluyor. Her şey kamuoyunun gözü önünde oluyor. Demek ki biz, yanlış yapıyormuşuz. Yani ben, karar verip geçemezmişim. Geçersem ne olur- Güvenilirlikte böyle yedinci, sekizinci sıraya düşerim. Halbuki şuna inanıyoruz; yargı güvenilirlikte birinci sırada olmalı."
     Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Şanverdi ise Mahkeme Yönetim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesinde, mahkemeler adına basın sözcülüğü görevinin kendisine verildiğini bildirerek, "Adliye, basına ve kamuoyuna kapalı bir kurum şeklindeydi. Adliye içerisinde olan olaylarla ilgili birçok kurum ve kişi açıklama yaparken, adliye sürekli suskun kalmıştır. Bunun sıkıntısını çektik. Ana kaynaktan neden açıklama yapılmıyor- Bu eksiklik, bu proje kapsamında bir nebze gideriliyor. Adliyeler olarak şeffaf olmak istiyoruz" diye konuştu.
     Şanverdi, hakimler ve savcılar arasında Eskişehirin, Ankaradan sonra en çok tercih edilen ikinci il olduğunu sözlerine ekledi.
     Toplantıya, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turhan Turunç, Adalet Komisyonu Üyesi Ayhan Yılmaz, Cumhuriyet Savcısı Hasan Gönen, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca da katıldı.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Çetingül: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER