Eskişehir Kent Konseyi toplantısı

Eskişehir Kent Konseyi toplantısı -Konsey Başkanı Suğur: Bu şehrin geleceği adına gerekli olan projelerin hayata geçirilmesi için çalışacağız


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nihat Suğur, kentin geleceği adına gerekli olan projelerin hayata geçirilmesi için çalışacaklarını bildirdi.
     Suğur, Taşbaşı Kültür Merkezinde düzenlenen Eskişehir Kent Konseyi 10uncu Bilgilendirme Genel Kurul Toplantısında, gündemdeki konularla ilgili sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerilerinin dikkate alınmadığını ileri sürdü.
     Sivil toplum örgütleri, ilgili kişiler ve kent halkının görüş ve önerilerinin dikkate alınmasını istediklerini belirten Suğur, yerel seçimler öncesi mahalli araştırmalarda bulunacaklarını ve vatandaşların sorunlarını içeren raporu siyasi partilere sunacaklarını söyledi.
     Ulaşıma yapılan zamları fazla bulduğunu ve bu konuda sivil toplum kuruluşlarının girişimlerini desteklediklerini anlatan Suğur, Eskişehir bir öğrenci kentidir. Burada emekli ve çalışan da çoktur. Ulaşım bir kamu hizmetidir. Buradan kar amacı güdülmemelidir dedi.
     Suğur, Anadolu üniversitesindeki öğrenci eylemlerinden duydukları üzüntüyü dile getirerek, kente yakışmayan bu tür olayların bir daha yaşanmaması için diyalog yollarının aranması gerektiğini anlattı.
     Atatürk Stadyumunun yerinin değiştirilmesi ve kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili olarak da kentte yaşayan vatandaşların, sivil toplum kuruluşlarının, ilgili meslek örgütleri ve Kent Konseyinin görüşlerinin alınması gerektiğine işaret eden Suğur, Bu şehrin geleceği adına gerekli olan projelerin hayata geçirilmesi için çalışacağız dedi.
     Divan üyelerinin seçildiği ve konseyin 6 aylık faaliyetlerinin görüşüldüğü toplantıya, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Kent Konseyi üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Eskişehir Kent Konseyi toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER