Eskişehir kısa kısa

Eskişehir kısa kısa -UNESCO Milli Komisyonu, Odunpazarı Bölgesinde


ESKİŞEHİR (A.A) - 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği ve Somut Olmayan Kültürel Miras Başkentliği çalışmalarını görüşmek üzere Eskişehire gelen UNESCO Milli Komisyonu tarihi Odunpazarı Bölgesini ziyaret etti.
     Odunpazarı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, dünya kültür mirası geçici listesinde yer alan Odunpazarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
     UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz ve beraberindeki komisyon üyelerinin tarihi Odunpazarı ziyaretine, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Osman Gül, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Başkanı Hülya Çopuroğlu ve Odunpazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkilileri eşlik etti.
    
     -Prof. Dr. Orhan Oğuz, Şelaleparkta
    
     (Fotoğraflı)
    
     Anadolu Üniversitesinin (AÜ) kurucusu ve eski Milli Eğitim bakanlarından Prof. Dr. Orhan Oğuz, Odunpazarı Belediyesi Şelaleparkı ziyaret etti.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, AÜ Akademik yıl açılışı sonrası eşi Güler Oğuz ve kızı Sedefhan Oğuz ile Şelaleparkı ziyaret eden Prof. Dr. Oğuz, Eskişehir manzarasının tadını çıkarttı.
     Prof. Dr. Oğuz, Eskişehirin gelişmesine ve kalkınmasına büyük katkı sağlayan Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallıya teşekkür etti.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehir kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER