Eskişehirli iş adamlarına, Çinde ticaret yapma

Eskişehirli iş adamlarına, Çinde ticaret yapma pratikleri öğretildi -EGSİAD, üyelerine, Çin Halk Cumhuriyetinde Ticaret Yapma Pratikleri semineri düzenledi


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (EGSİAD), Çine yapacakları iş gezisi öncesi üyeleri için, Çin Halk Cumhuriyetinde Ticaret Yapma Pratikleri konulu seminer düzenledi.
     EGSİADtan yapılan açıklamaya göre, dernek üyesi bir grup iş adamının, Çinin Shanghai şehrinde düzenlenecek olan EXPO Build Yapı Fuarına katılacağı bildirildi.
     Çin ile ticaret yapmanın hem zor hem de tehlikeli olduğunu belirten EGSİAD Meslek Komisyonları Koordinatörü Mustafa Sanal, gezi öncesi düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, üyelerinin Çin gezisini en karlı şekilde tamamlayabilmelerini amaçladıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     İnanıyorum ki, bu gezi Eskişehirli iş adamlarımız için çok faydalı olacaktır. Çin, günümüzün en büyük pazarlarından biri ve biz de bu pazarda mutlaka yer almalıyız. Ancak Çin karlı olduğu kadar oldukça tehlikeli bir ülke. Burada her türlü çakma ürün, orjinalinden neredeyse ayırt edilemeyecek şekilde üretiliyor. Ayrıca, mesela bir firma bir ürüne 600 Yuan dediyse, siz 100 veya 50 Yuan diyin. Çinliler pazarlığı çok sever.
     Seminerde, özel bir danışmanlık firmasının Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Ahmet Sakarya da EGSİAD üyesi iş adamlarına, Çinde ticaret yapmanın püf noktalarını anlattı.
     Çinin 2 milyara yakın nüfusunun olduğunu, 3,8 trilyon dolarlık dış ticaretleri ile dünya devleri arasında yer aldığını belirten Sakarya, Türkiye, Çine en çok mermer ve doğal madenler ihraç ediyor. Eskişehirden de Çine, Lületaşı ihraç edilmektedir. Çinliler fuarları hiç kaçırmazlar, çünkü gördükleri ürünlerin hemen hepsinin kopyasını üretebilirler. Hatta Çinde Hereke Halısı üretebilmek için Hereke şehri kurulduğunu, bunun gibi başka bir ülkedeki büyük şehirlerin kopyalarını bile yapmaktadırlar ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirli iş adamlarına, Çinde ticaret yapma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER