Eskişehirsporlu futbolcu Ediz Bahtiyaroğlunun vefatı

Eskişehirsporlu futbolcu Ediz Bahtiyaroğlunun vefatı -Eskişehirspor Kulübü Sağlık Kurulu Başkanı Dr. Aykın: -Kamp dönemi ve futbol sezonu içinde beslenme, antrenman ve sağlık durumu takip edilmiş, bu süreçte kendisi ya da arkadaşları


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirspor Kulübü Sağlık Kurulu Başkanı Dr. Aytekin Aykın, futbolcu Ediz Bahtiyaroğlunun ölümüne ilişkin, kamp dönemi ve futbol sezonu içinde beslenme, antrenman ve sağlık durumunun takip edildiğini, bu süreçte Bahtiyaroğlu ya da arkadaşları tarafından herhangi bir sorun veya sıkıntının kendilerine iletilmediğini bildirdi.
     Dr. Aykın, yaptığı yazılı açıklamada, efendi kişiliği ve sportmen tavrıyla tanıyıp kardeş gibi gördükleri Bahtiyaroğlunun ani ölümünün, kendilerini derinden üzdüğünü belirtti.
     Tüm futbolcuların sezon öncesi ayrıntılı sağlık kontrollerinin sağlık kurulu eşliğinde Eskişehir Acıbadem Hastanesinde gerçekleştirildiği bilgisini veren Dr. Aykın, şunları kaydetti:
     Sezon öncesi yapılan değerlendirmede, Bahtiyaroğlu ile ilgili herhangi bir problem ve aktif spor yapmasına engel bir durum saptanmamıştır. Kamp dönemi ve futbol sezonu içinde beslenme, antrenman ve sağlık durumu takip edilmiş, bu süreçte kendisi ya da arkadaşları tarafından bize herhangi bir sorun veya sıkıntı iletilmemiştir. Ancak futbol oldukça ağır bir sportif aktivite olup, bazen herhangi bir patolojik durum olmaksızın stres, uykusuzluk, yorgunluk, heyecan gibi durumlar bu tarz ani ölümler için tetikleyici unsurlar olabilmektedir.
     Dr. Aykın, Bahtiyaroğlunun kesin ölüm nedeninin, Ankara Adli Tıp Kurumunca yapılan otopsiye ilişkin hazırlanacak raporda ayrıntılı şekilde ortaya konulacağını ifade etti.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca / Sedat Gök / Musa Samur
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Eskişehirsporlu futbolcu Ediz Bahtiyaroğlunun vefatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER