Esnaf ve sanatkarlara hijyen eğitimi verilecek

Esnaf ve sanatkarlara hijyen eğitimi verilecek


SİVAS (A.A) - Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB), gıda maddesi üreten, satan ve toplu tüketime arz eden esnaf ve sanatkarlara yönelik hijyen eğitim toplantısı düzenleyecek.
     SESOB Başkanı Beşir Köksal, yaptığı yazılı açıklamada, genel hijyen eğitimi toplantısı yapılması konusunda protokol imzalandığını belirterek, eğitimlerin 21 Kasımda başlayacağını ifade etti.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile görüşmeler yapıldığını belirten Köksal, bu kapsamda, fırınlarda ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan personel ile ekmek satış yerlerindeki görevlilere yönelik temel gıda hijyen eğitimi verileceğini duyurdu. Köksal, uzman kişilerce verilecek eğitim sonrasında katılımcıların hijyen eğitim belgesi alacaklarını bildirdi.
     Hijyen eğitiminin önemli ve mecburi olduğunu vurgulayan Köksal, Amacımız, esnaf ve sanatkarlarımızın idari para cezalarına muhatap kalmamalarıdır. Gıda Kanunu ve buna bağlı yönetmeliklerin içerikleri hakkında bilgi sahibi olmak bakımından bu eğitim önemlidir. Genel hijyen eğitimi belgesi almayan ve belge sahibi olmayanlar iş yerlerinde çalışamayacaklar ve çalıştıkları takdirde ilgili kurumlar tarafından cezai müeyyide uygulanacaktır ifadelerini kullandı.
     Köksal, eğitime katılacak esnaf ve sanatkarın, ilgili banka şubesine 30 lira yatırdıktan sonra 19 Kasıma kadar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine müracaat etmesi gerektiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Esnaf ve sanatkarlara hijyen eğitimi verilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER