Esnaf ve sanatkarlardan kara liste tepkisi

Esnaf ve sanatkarlardan kara liste tepkisi -Kırşehir (ESOB) Başkanı Öztürk: Bankaların keyfi uygulamaları nedeniyle esnaf ve sanatkar kredi alamadıkları için mağdur oluyor


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Bahamettin Öztürk, bankaların keyfi uygulamaları nedeniyle esnaf ve sanatkarların kredi alamadıkları için mağdur olduklarını söyledi.
     Öztürk, yaptığı açıklamada, esnaf ve sanatkarların son yıllarda piyasalarda var olan talep daralmasından olumsuz olarak etkilendiği, bankaların kara liste uygulaması nedeniyle de kredi çekemediklerini belirtti.
     Esnaf ve sanatkarların işlerini yürütebilmeleri için krediye ihtiyaç duyduğunu, ancak bazen kredi kartlarının, bazen de çeklerin ödenememesi nedeniyle bankaların kara listesine girerek sicili bozulduğu için krediye erişemediklerini vurguladı.
     Bankaların sorumluluk alarak ellerini taşın altına koymasını isteyen Başkan Öztürk, şunları kaydetti:
     Aksi halde işini kaybeden ve işsizler ordusuna dahil olan esnaf ve sanatkar sayısı gün geçtikçe artıyor. Bankaların keyfi uygulamaları nedeniyle esnaf ve sanatkarların kredi alamadıkları için mağdur oluyor. Kanunda öngörüldüğü şekilde borçlarını ödeyen veya borçlarını yeniden yapılandıran meslek mensuplarımızın bankalar nezdindeki sicil kayıtlarının kanunun bu açık hükmüne rağmen ve ısrarlı başvurulara karşın bankalarca silinmediği gibi, yeni kredi başvuru talepleri de kötü sicil kayıtları gerekçe gösterilerek reddedilmektedir. Halbuki esnaf ve sanatkarlarımızın mevcut finansman durumlarının iyi irdelenerek, finansman sorunlarının temeline inilerek, doğru ve rasyonel çözümlere gidilmelidir.
     Esnaf ve sanatkarlar kredi kullanamadığında ekonomide çarkların durma noktasına geldiğini savunan Öztürk, En önemlisi esnaf ticari borçlarını ödemeye özen göstermektedir. Borcunu ödeyemeyen esnafın faaliyeti duracağından borç ödemelerinde oto-kontrol sağlanmaktadır dedi.
    
     Muhabir: Aykut Aktaş
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber Esnaf ve sanatkarlardan kara liste tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER