Esnaflara hijyen eğitimi verildi

Esnaflara hijyen eğitimi verildi


SİVAS (A.A) - Sivasta, esnaflara hijyen eğitimi verildi.
     Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, ekmek üreten ve satan iş yerlerinin sahipleri ve çalışanlarına yönelik hijyen eğitiminin başladığı bildirildi.
     SESOB Başkanı Beşir Köksal, esnaflardan hijyene ve müşteri memnuniyetine önem vermesini istedi. Bu konuda imzalanan protokolü hatırlatan Köksal, Ekmek üreten ve satan iş yerlerindeki esnaflarımızın bu eğitimlere mutlaka katılmaları gerekiyor. Genel hijyen eğitimi belgesi olmayan ve belge sahibi olmayanlar iş yerlerinde çalışamayacaklar ve çalıştıkları takdirde ilgili kurumlar tarafından cezai müeyyide uygulanacaktır ifadelerini kullandı.
     Köksal, hijyen eğitimim insan sağlığı açısından da önemli olduğunu belirterek, eğitimlerin devam edeceğini açıkladı.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Seyit Yıldız ise gıdanın tüketiciye en güvenilir şekilde arzını sağlamayı amaçladıklarını bildirdi. Yıldız eğitimde hijyen, gıdadaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, iş yeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda iyi hijyen uygulamaları, gıda zehirlenmeleri, ekmek ve ekmek çeşidi mevzuatları konularında bilgi verdi.
     Seminer sonunda sınava tabi tutulan esnaflardan 70 puan ve üzeri alanlara sertifika verileceği açıklandı.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Esnaflara hijyen eğitimi verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER