ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Diyet Uzmanı

ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Diyet Uzmanı Esen: -Sağlıklı bir yaşam ve vücudumuzun enfeksiyonlara karşı dirençli olabilmesi için geçiş dönemlerinde her türlü doğal besinden çeşitli ve yeterli miktarlarda tüketmeliyiz


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Diyet Uzmanı Figen Esen, sağlıklı bir yaşam ve vücudun enfeksiyonlara karşı dirençli olabilmesi için geçiş dönemlerinde her türlü doğal besinden çeşitli ve yeterli miktarlarda tüketilmesi gerektiğini bildirdi.
     Esen, yaptığı yazılı açıklamada, sonbahar mevsiminde güneşin ultraviyole ışınlarının etkisinin azalması ve havaların soğumasıyla vücudun direnci düştüğünü belirterek, kişilerin viral ve bakteriyel enfeksiyonlara yakalanma riskinin arttığını kaydetti.
     Geçiş aylarında savunma sisteminin güçlü tutulması için besin ögelerinin yeterli ve dengeli miktarlarda tüketilmesi gerektiğini belirten Esen, şunları ifade etti:
     Yaz günlerinin bitip havaların serinlediği bu dönemde dengeli ve yeterli bir beslenme programına uyulmalıdır. Protein, karbonhidrat, yağ, vitaminler, mineraller ve su olmak üzere 6 gruptan oluşan besin ögelerini içermeyen bir madde gıda görünümünde olsa bile tüketilmesi vücudu yoracak ve sağlığı bozacaktır. Bu yüzden bu dönemde gerek hayvansal gıdalar, gerekse bitkisel gıdalar dengeli, kararınca ve çeşitli olarak tüketilmelidir. Sağlığa zararlı gıdalardan da kaçınmak gerekmektedir. Proteinler vücudumuzun yapı taşı olduğundan sonbahar aylarında bağışıklık sisteminin güçlenmesinde büyük rolü vardır. Geçiş aylarında enerji kaynağı olarak karbonhidratlar da tüketilmelidir. Vücut direncinin düştüğü sonbahar aylarında vitamin ve mineraller unutulmamalıdır. Sonbahar aylarında bağışıklık sistemimizin kuvvetlenmesi için antioksidan besinleri de yeterince tüketmek gerekmektedir. Sağlıklı bir yaşam ve vücudumuzun enfeksiyonlara karşı dirençli olabilmesi için geçiş dönemlerinde her türlü doğal besinden çeşitli ve yeterli miktarlarda tüketmeliyiz.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Diyet Uzmanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER