Eurocities 2012 Ödülleri

Eurocities 2012 Ödülleri -Konya Büyükşehir Belediyesi finale kaldı


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediyesi Eurocities 2012 Ödülleri kapsamında düzenlenen yarışmada, Mevlana Sanat Merkezinde Dezavantajlı Grupların Sosyal Entegrasyonu Projesi ile finale kalan 3 şehirden biri oldu.
     Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı yazılı açıklamada, merkezi Brükselde bulunan, 30dan fazla Avrupa ülkesinden 181 şehrin yerel yönetimlerini biraraya getiren Eurocitiesin bu yıl düzenlediği yarışmaya, Avrupanın 24 şehrinin 40 projeyle başvuruda bulunduğunu bildirdi.
     Jürinin yaptığı değerlendirmenin ardından Katılım-İşbirliği kategorisinde Konya, Oslo ve Gent şehirlerinin finale kaldığını anlatan Akyürek, şunları kaydetti:
     Mevlana Sanat Merkezi, Yeni Mahallede dezavantajlı gruplara yönelik eğitimler vermek üzere Konyadaki çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde hizmete sunuldu. Merkez mahalle sakinlerinin yaşam kalitesini yükseltmeyi, kültürel ve sosyal yaşam içerisinde yer almalarını sağlamayı amaçlıyor. Merkez hem istihdam oluşturuyor, hem de kadınlar başta olmak üzere çocuklar, gençler ve erkek yetişkinlere yönelik eğitim, kaynaştırma, sosyal ve kültürel faaliyetler gerçekleştiriyor. Merkez yeni istihdam alanları oluşturmanın yanında, kadınların ürettiği ürünler oluşturulan kooperatifçe pazarlandı.
    
     Muhabir: Metin Bolat
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Eurocities 2012 Ödülleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER