Ev işlerini bitirip resim yapmaya koşuyorlar

Ev işlerini bitirip resim yapmaya koşuyorlar -Bartınlı ev hanımları, gündelik yaşamın stresini katıldıkları kursta resim yaparak atıyorlar -Resim kursunda iddialı tablolara imza atan kadın kursiyerler, yaptıkları resimleri satı


BARTIN (A.A) - Kasım Sakallı - Bartınlı ev hanımları, gündelik yaşamın stresini katıldıkları kursta resim yaparak atıyorlar.
     Belediye bünyesinde açılan ve eski belediye binasındaki resim atölyesinde çalışmalarını sürdüren ev hanımları, haftanın 5 günü gittikleri kursta usta ressamlar gibi eserler ortaya çıkarıyor.
     Kişisel sergi açacak seviyeye gelen ve yaptıkları tabloları satarak ayrıca gelir elde eden kursiyerler, resim yaparak gündelik sorunlarından da bir nebze olsun uzaklaşıyor.
    
     -Kurs bir nevi terapi niteliğinde-
    
     Kurs Resim Öğretmeni Aysun Eskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, resimle uğraşmanın ayrıcalıklı insanların işi olduğunu söyleyerek, sanatın içindeki insanların yaşadıkları ortamdaki sıkıntılarından daha kolay uzaklaştığını belirtti.
     28 kadın kursiyerin yer aldığı kursun bir nevi terapi niteliğinde olduğunu ve kadınların resim yaparak mutlu olduklarını ifade eden Eskin, şöyle konuştu:
     Resim yapmak insanı rahatlatan, derdinden tasasından uzaklaştıran bir uğraş. Ancak biz resme sadece stres atma aracı dersek resmi küçümsemiş oluruz. Çünkü stres atmak için gelen 2-3 resim yapar gider. Burada herkes kendisi için resim yapıyor. Bunu öğrenmek bu alana girmek, bu zenginliği, bu güzelliği görmek ve bu alanda adım atayım, bir aşama kaydedeyim diye buradalar. Bence hayatlarından da çok memnunlar
    
     -Ev hanımları mutlu-
    
     Ev hanımı Nariye Bayrak, resim yaparak rahatladığını ve günlük yaşamın stresinden uzaklaştığını söyledi.
     Ev hayatının dışında farklı bir uğraş edinmek için resme başladığını dile getiren Bayrak, Ev dışında burada vakit geçirmek beni rahatlatıyor. Benim için en önemlisi buraya gelince sadece resim konuşuyoruz, resimle alakalı bilgiler ediniyoruz. Yaşadığımız ortamın dışına çıkmak gündelik sorunlardan sıyrılmak bizi rahatlatıyor. Tabi bu durum çevremizdekilere, eşimize ve çocuklarımıza da olumlu yansıyor diye konuştu.
     Kursiyerlerden Nazan Aslanbölük de çocukluğundan bu yana resim yapmayı sevdiğini ve 6 yıl önce kursa başladığını ifade ederek Artık yaptığım resimler daha orijinal. Hatta sipariş almaya bile başladım. Yaptığım resimlerden sattıklarım oluyor. Bu da hoşuma gidiyor. Burada yapabildiklerimi görünce özgüvenim geldi ve şu anda kendi sergimi açmayı düşünüyorum diye konuştu.
     Feray Kundak ise resim yapıp ortaya güzel çalışmalar çıkardığında kendine olan güveninin arttığını, olaylara ve çevresine farklı açıdan bakmaya başladığını belirtti.
    
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Ev işlerini bitirip resim yapmaya koşuyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER