Evi yanan çift, ikizleriyle komşularına sığındı

Evi yanan çift, ikizleriyle komşularına sığındı -Tokatın Niksar ilçesinde 14 gün önce evi yanan ve ikizleriyle komşularında kalan Şehri ve Mevlüde Özyurt çifti, barınabilecekleri bir yer için yetkililerden yardım bekliyor -Bab


TOKAT (A.A) - Recep Bilek - Tokatın Niksar ilçesinde 14 gün önce evi yanan ve ikizleriyle komşularına sığınan Şehri ve Mevlüde Özyurt çifti, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.
     İlçeye bağlı Günebakan beldesi Fatih Mahallesinde 2 katlı ahşap evde yaşayan 4 kişilik Özyurt ailesi, 28 Nisanda çıkan yangında evlerinin tamamen kullanılamaz hale gelmesinin ardından geceleri komşuları Fikri Yaylacının evinde geçiriyor.
     Eşi Mevlüde (35), 5 yaşındaki ikiz çocukları Emirhan ve Emrah Özyurt ile komşularının evinde kalan Şehri Özyurt (68), AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk karısının öldüğünü, şimdiki eşiyle 6 yıl önce evlendiğini, bu evlilikten ikiz çocuklarının olduğunu söyledi.
     Maddi durumunun iyi olmadığını belirten Özyurt, "Çiftçilik yapıyorum, yevmiyecilikle geçiniyorum. Ev yandığında arazideydik. Yangının elektrik kontağından çıktığını söylediler. Geldiğimde ev çökmüştü. Evi gördüğümde bayılmışım" diye konuştu.
     Yangında evinin ve eşyalarının tamamen kullanılamaz hale geldiğini dile getiren Özyurt, ikizlerinin evsiz kalması nedeniyle çok üzgün olduğunu belirterek, "Kendim için bir şey istemiyorum. Sadece çocuklarıma bakabileceğim bir barakam olsun istiyorum" dedi.
     İş buldukça çalıştığını ifade eden Özyurt, eşinin ve çocuklarının üzerindeki elbiselerden başka hiçbir şeylerinin kalmadığını, çok mağdur olduklarını söyledi.
     Mevlüde Özyurt ise çocuklarıyla komşularının evine sığındığını ifade ederek, "Devletimizden, milletimizden iki göz ev yardımına razıyım. İkizlerimle sokakta kaldım. Yardım edenlerin çoluğuna çocuğuna duacı olurum" dedi.
     Günebakan Belediye Başkanı Hasan Polatkan ise evi yanan aileye belediye olarak imkanlar çerçevesinde destek vereceklerini belirterek, "Hükümetimizin, vakfımızın ve iş adamlarımızın da bu vatandaşımızın evini eski haline getirmesi için destek vereceğine inanıyorum. Bunun için yardım toplayacağız" diye konuştu.
     Bu arada, Niksar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlilerinin beldeye gelerek aileyle ilgili araştırma yaptığı ve yanan evin enkazını incelediği belirtildi.
    
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Evi yanan çift, ikizleriyle komşularına sığındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER