Evini heykel müzesine çevirdi

Evini heykel müzesine çevirdi -Merakla başladığı heykel sanatında ustalaşan Hataylı usta, eserlerini evinde sergiliyor -Çalışmaların yurt dışından da ilgi gören Özalp, dünyanın dört bir tarafına gönderdiği eserlerle geçimini sağlıyor


HATAY (A.A) - Halit Demir - Merakla başladığı heykel sanatında ustalaşan Hataylı Abdullah Özalp, yaptığı eserleri dünyanın dört bir tarafına göndererek geçimini sağlıyor.
     Birçok medeniyete ait eserleri, adeta müzeye çevirdiği evinde sergileyen Özalp (59), heykeltıraşlığın yanı sıra yine evinde yaptığı mozaik çalışmalarıyla da dikkati çekiyor.
     Merkeze bağlı Harbiye beldesindeki evinde heykel yapan Özalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçüklüğünden beri eski medeniyetlerde yaşamış kralların heykellerini yapmayı hayal ettiğini, bu hayalini hayata geçirdiğini söyledi.
     Kısa sürede heykel yapımında kendini geliştirdiğini ifade eden Özalp, orijinal çizgisini yaratmaya çalıştığını, zaman içerisinde adeta aslına uygun şekilde heykeller yaptığını kaydetti.
     Zamanla yaptığı eserleri satmaya başladığını belirten Özalp, şöyle devam etti:
     "10 yaşında merakla başladığım heykelcilikte kendimi her geçen gün geliştirdim. Uzun uğraşlar sonrasında çok güzel eserler ortaya çıktı. Evimin alt katını atölyeye çevirdim. Daha sonraları yaptığım eserleri satışa sunmaya karar verdim. Heykellerimi almak için insanlar evimdeki müzeme gelmeye başladı. Zaman içinde ABD, Fransa, İtalya gibi ülkelere mermerden yaptığım heykelleri satar hale geldim."
     Bütün gününü atölyede geçirdiğini, fazla masrafının olmadığını anlatan Özalp, sattığı eserlerden kazandığı parayla geçimini sağladığını aktardı.
     Babasının ve dedesinin de heykel yaptığını dile getiren Özalp, heykel yapımında genellikle mermer, gümüş, cevher, onyx, kalker ve türkuaz taşı kullandığını, bir heykelin yapım süresinin ortalama bir ayı geçtiğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Evini heykel müzesine çevirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER