Evlat hasretini yıllar sonra dindirecekler

Evlat hasretini yıllar sonra dindirecekler -Konyada Abdullah ve Nazmiye Karaca çifti, tüp bebek yöntemi sayesinde evliliklerinden 23 yıl sonra çocuk sahibi olmaya hazırlanıyor -Nazmiye Karaca, 5 aylık hamile olduğu bebeğini ku


KONYA (A.A) - Konyada Abdullah ve Nazmiye Karaca çifti, uygulanan tüp bebek yöntemi sayesinde evliliklerinden 23 yıl sonra çocuk sahibi olmaya hazırlanıyor.
     Abdullah (41) ile Nazmiye Karaca (41) çifti, 23 yıl önce hayatını birleştirdi. Çift, çocuk sahibi olamayınca çeşitli hastanelere başvurdu.
     Denenen yöntemlerin başarısız olması üzerine çocuk hayali kurmaktan vazgeçen Abdullah ve Nazmiye Karaca, yakınlarının ısrarı üzerine son kez Konya Eurofertil Tüp Bebek Merkezine başvurdu. Nazmiye Karacanın yaşı ilerlediği için yumurtalıkları zayıf olmasına rağmen denenen tüp bebek tedavisiyle 5 ay önce hamile kaldı.
     Karaca çifti, yıllarca hasretini çektikleri bebeklerini kucaklarına alacakları günü heyecanla bekliyor.
     Abdullah Karaca, evlendikten bir süre sonra çocuk sahibi olamayınca çeşitli yöntemlere başvurduklarını söyledi.
     Ümitlerini yitirdikleri sırada eşinin hamile olduğunu öğrendiklerinde çocuk gibi sevindiklerini belirten Karaca, 5 aylık hamile olan eşiyle bebeklerini kucaklarına alacakları günün hayalini kurduklarını dile getirdi.
     Bebekleri anne karnında hareket edene kadar yaşananların bir hayal olduğunu düşündüklerini kaydeden Karaca, artık pencereden dışarda oynayan çocuklara özlemle bakmayacaklarını ifade etti.
     Nazmiye Karaca da hamile olduğunu öğrendiğinde eşine sarılarak uzun süre ağladığını aktardı.
     Şimdi karnında hareket eden bebeğinin dünyaya geleceği günü sabırsızlıkla beklediklerini anlatan Karaca, bebeğiyle hayalini kurduğu her şeyi gerçekleştireceğini vurguladı.
    
     -Hamile kalma ihtimali çok düşüktü-
    
     Hastanenin Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Ali Sami Gürbüz, kendilerine başvuran Nazmiye Karacada bugüne kadar hiç gebelik oluşmadığını söyledi.
     Nazmiye Karacanın evliliğinden 23 yıl sonra kendilerine geldiğine işaret eden Gürbüz, Çiftin yaşları ilerlediği için çok sahibi olma şansları çok düşüktü. Kadının yumurtalıkları zayıftı. Elde edilen yumurtaları embriyo haline getirdik. Embriyoları birkaç gün özel bir cihazda beklettikten sonra annenin rahmine yerleştirdik. Nazmiye Karaca şimdi 5 aylık hamile diye konuştu.
    
     Muhabir: Metin Bolat
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Evlat hasretini yıllar sonra dindirecekler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER