Evlerine elektrik bağlanmasını istiyor

Evlerine elektrik bağlanmasını istiyor -Muğlanın Milas ilçesindeki bir köyde yaşayan ve gözleri görmeyen bir kişi, evinde elektrik olmadığı için ilaçlarını su kuyusunda sağlamak zorunda kaldığını bildirdi (Fotoğraflı-Gör


MUĞLA (A.A) - Milasa bağlı Ulaş köyünde yaşayan ve gözleri görmeyen bir kişi, evinde elektrik olmadığı için ilaçlarını su kuyusunda saklamak zorunda olduğunu söyledi.
     Ulaş köyü Kayadibi mevkisinde yaşayan Sabri Gökdağ (58), gazetecilere yaptığı açıklamada, 1981 yılında yaptığı evine elektrik bağlanması müracaat ettiğini, ancak o dönemde olumlu yanıt alamadığını söyledi.
     Bir süre sonra yeniden müracaat ettiğini, bu kez elektrik direklerini ve tellerini sen al, elektriği bağlayacağız denildiğini ileri süren Gökdağ, Kendi imkanlarımla aldığım 12 direği ve elektrik tellerini köy merkezinden evime kadar döşettim. Ancak bu kez elektrik trafosunun kaldırmayacağı için elektrik verilemeyeceği bildirildi dedi.
     Gökdağ, göz tansiyonu rahatsızlığı nedeniyle 2006 yılında gözlerinin görme yetisini tamamen kaybettiğini anlatarak, Hala evime elektrik bağlanmadı. Gözlerinin tedavisinde kullandığım ve soğuk yerde saklanması gereken ilaçlarımı buzdolabı yerine su kuyusunda saklayarak bozulmalarını engellemeye çalışıyorum dedi.
     Gökdağın bakımını üstlenen kardeşi Mehmet Gökdağ (41) ise ağabeyinin rahatsızlanmasının ardından bakımını üstlendiğini, ailesiyle birlikte elektriği olmayan evde kalmaya başladıklarını söyledi.
     Çocuklarını bile çıra ışığında okuttuğunu kaydeden Gökdağ, Tek isteğimiz buzdolabı çalıştıracak kadar elektrik. Bize direk ve tellerini alın dediler, onu da yaptık, defalarca dilekçeyle müracaat ettik, ama çözüm olmadı. Köy ile bizim evin arasındaki mesafeden daha uzak bir evde elektrik var. Biz fabrika işletmeyeceğiz. Bir lamba ve küçük bir buzdolabı çalıştıracak kadar elektrik istiyoruz diye konuştu.
     Öte yandan Milas TEDAŞ Müdürü Ufuk Tepe ise konudan yeni haberdar olduğunu, köyde inceleme yaptıktan sonra sorunu çözmeye çalışacaklarını söyledi.
    
     Muhabir: Ferdi Aşıcı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Evlerine elektrik bağlanmasını istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER