EXPO 2016 Antalya ile ilgili eleştiriler

EXPO 2016 Antalya ile ilgili eleştiriler -Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı Bağdatlıoğlu: -EXPO 2016 Antalya projeleriyle ilgili Birliğimiz hesaplarına intikal eden para mevcut değildir. Para, Baş


ANTALYA (A.A) - Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, EXPO 2016 Antalya projeleriyle ilgili birlik hesaplarına herhangi bir paranın intikal etmediğini, tüm harcamaların Dışişleri Bakanlığının talimatıyla yapıldığını söyledi.
     Bağdatlıoğlu, yönetim kurulu üyeleriyle kentteki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Antalyada 2016 yılında Çiçek ve çocuk temasıyla gerçekleştirilecek Dünya Botanik EXPOsu ve Hollanda-Venlo EXPOda 1 dekarlık Türk Bahçesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
     AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badakın Antalya EXPO 2016 ile Venlodaki Türk Bahçesi hakkında şahsına yönelik haksız eleştirilerde bulunduğunu savunan Bağdatlıoğlu, kamuoyunda, birliğin Antalya EXPO İcra Kurulundan habersiz Başbakanlıktan fon alınarak proje çalışmaları yapıldığı yönünde iddiaların ortaya atıldığını kaydetti.
     EXPO 2016 Antalya ile ilgili üç proje yürüttüklerini, bu projelerle ilgili etkinliklerin Antalya EXPO 2016 İcra Kurulunun bilgisi dahilinde gerçekleştiğini bildiren Bağdatlıoğlu, Antalya İcra Kurulunun uhdesinde EXPO 2016 Antalya tanıtımı için hazırlanan bir proje için İcra Kurulunun bilgisi dahilinde Başbakanlıktan 700 bin lira tutarında tanıtım fonu alındığını, fonun denetleme yetkisi bulunan Dışişleri Bakanlığı koordinesinde Ziraat Bankası Ankara Yenişehir Şubesinde yer alan proje hesabına aktarıldığını anlattı.
     Tayland Tarım Bakanlığının daveti üzerine Royal Flora EXPO Sergisi Projesi için 300 bin avroluk destek sağlandığını, bu desteğin harcama belgelerinin Dışişleri Bakanlığına intikal ettirildiğini dile getiren Bağdatlıoğlu, Dolayısıyla paranın harcanması ile ilgili detayların Antalya İcra Kurulundan sorulması daha doğru olur. Sadık Badakın birliğimizi ve İcra Kurulunu görevi ihmalle, gizli işler çevirmekle, güveni suistimalle ve görevi istismar etmekle suçlayan beyanları tamamen gerçek dışıdır dedi.
     Hollanda-Venlo EXPOdaki Türk Bahçesi projesinin ilgili kurumların bilgisi dahilinde gerçekleştiğini vurgulayan Bağdatlıoğlu, Antalya EXPO İcra Kurulunun da birlik tarafından hazırlanan projelere her zaman destek olduğunu söyledi.
     Türk Bahçesi projesi için bugüne kadar 3 milyon 795 bin avro harcandığını, bu harcamaların 2 milyon 845 bin avroluk kısmının Dışişleri Bakanlığına intikal ettirildiğine işaret eden Bağdatlıoğlu, şunları söyledi:
     EXPO 2016 Antalya projeleriyle ilgili birliğimiz hesaplarına intikal eden para mevcut değildir. Para, Başbakanlık Tanıtma Fonu adına Ziraat Bankasındaki proje hesabında tutulmakta ve Dışişleri Bakanlığının talimatıyla ödeme yapılabilmektedir. Her türlü belge elimizdedir. Projelerden para kazandığımızı ispat etsinler, istifa etmeye hazırım. Bırakın para kazanmayı, yapılan çalışmalarla ilgili yönetim kurulu üyelerimle birlikte cebimizden para harcamışızdır. Sadık Badakın bizim bu işleri kendimize ticari bir çıkar sağlamak amacıyla yaptığımız ithamına bir anlam veremiyoruz ve El insaf diyoruz.
     Bağdatlıoğlu, şahsına yönelik ortaya atılan iddialarla ilgili yasal zeminde hakkını arayacağını belirtti.
     İcra Kurulunda olmasa bile Antalya EXPO 2016 için tüm gücüyle çalışmaya devam edeceğini bildiren Bağdatlıoğlu, Zamanımızı ve gücümüzü kimseye bir yarar sağlamayan kısır tartışmalar yerine sadece Antalyanın değil tüm ülkemiz için son derece önemli bir proje olan EXPO 2016 Antalya projesine yönlendirmemiz hayati önem taşımaktadır diye konuştu.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber EXPO 2016 Antalya ile ilgili eleştiriler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER