EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesinden istifalar

EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesinden istifalar -EBSO Başkanı Yorgancılar: -(Fikir ayrılıklarını çözün, gelin, devam edin) derlerse bunu yaparız. (Yeni arkadaşlarla devam edeceğiz) derlerse biz onlara her türlü desteği veririz


İZMİR (A.A) - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, istifa ettikleri EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesinde çağrı gelirse fikir ayrılıklarını gidererek göreve devam edebileceklerini, farklı isimler görevlendirilirse de desteklerini devam ettireceklerini belirtti.
     EBSO Aylık Olağan Meclis Toplantısında, Meclis Üyesi Metin Akdaş, EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesinden Başkan Mahmut Özgener ile üyeler EBSO Başkanı Ender Yorgancılar ve İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestellinin istifa ettiklerini, bunun nedeninin açıklanmasını istediğini belirtti.
     Bunun üzerine söz alan Yorgancılar, bugüne kadar başladığı hiçbir işi yarıda bırakmadığını, görev verilen yerde de ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini, bundan sonra da göstermeye devam edeceklerini ifade etti.
     Yarıda bırakmak bizim yapımıza uygun değil diyen Yorgancılar, şunları kaydetti:
     Fikir ayrılıkları olabilir, bu da gayet doğaldır ama bunların çözümü de vardır. Konuşarak, paylaşarak çözülebileceğine inanıyorum. Burada bizim Sayın Valimize karşı bir tavır almamız, tepkide bulunmamız söz konusu değildir, bunu özellikle açıklamak istiyorum. Böyle bir şey yapmak kimsenin ne yetkisinde, ne haddinedir.
     Belki de işin heyecanı nedeniyle Yürütme Komitesi ve Yönlendirme Kurulu arasında çizgiler tam çizilememişti. Kazanma heyecanıyla bunlar biraz karıştı. Bu karışıklık sonucu da böyle bir fikir ayrılığı oluştu. Ama bunlar benim açımdan çözülmeyecek konular değil, çözülerek, konuşarak her konu devam eder. Bizim EXPOnun içinde olup olmamamız hiç önemli değil.
     İstifa ettikten sonra gazetelerde çıkan tüm yazıları dosyaladığını, istifa eden üyeler hakkında hiç kötü bir haber çıkmadığını, kimsenin (yarıda bırakıp kaçtılar) demediğini söyleyen Yorgancılar, Son haftalarda yazılan yazılarda, verilen demeçlerde, fikir ayrılıkları varsa bunların çözülüp, bu arkadaşların görevine devam etmesi görüşleri de oluştu. Bunun takdirini biz yapacak değiliz. (Fikir ayrılıklarını çözün, gelin, devam edin) derlese bunu yaparız, (yeni arkadaşlarla devam edeceğiz) derlerse biz onlara her türlü desteği veririz.
     (TLA-SY-ZK)
<< Önceki Haber EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesinden istifalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER