Ezineli çiftçiler yaban domuzlarından şikayetçi

Ezineli çiftçiler yaban domuzlarından şikayetçi


ÇANAKKALE (A.A) - Ezineli çiftçiler ürünlerine zarar veren yaban domuzlarından şikayetçi.
     Ezine Ziraat Odası Başkanı Ahmet Önder, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaban domuzlarının son günlerde çiftçilerin uzun uğraş ve emek verip yetiştirdikleri mahsullere aşırı zarar vermeye başladığını söyledi.
     Önder, domuzların başta buğday karpuz ve kavun ekili arazilere girdiğini, meyve ağaçlarının dallarını kırarak büyük zarar verdiğini ifade ederek, Daha önce yapılan sürek avlarıyla domuzların hızlı üremesinin önüne bir nebze de olsa geçilebiliniyordu. Fakat bu avlarda yaşanan talihsiz olaylar ve diğer sebeplerden dolayı sürek avlarının yasaklanmasıyla yabani domuz sayısında büyük bir artışı gözlemlemekteyiz. Domuzlar artık köylerdeki evlerin bahçelerine kadar girmeye başladı. Bu konuda bir çok şikayet duymaktayız diye konuştu.
     Domuzlarının koyun ve keçilere zarar vermesiyle vatandaşların tedirgin olmaya başladığını belirten Önder, Ekim ayından itibaren, zeytin hasadı başlayacak. Bu hayvanlar zeytinlere ve ağaçlarına büyük zararlar veriyor. Bu konuda bir çalışma yapılması ve acilen önlem alınması gerekiyor dedi.
    
     Muhabir: Çanakkale / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Ezineli çiftçiler yaban domuzlarından şikayetçi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER