Ezine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı

Ezine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Konca: -Aşırı sıcaklar ve tutulan oruçlar, sürücülerin dikkatlerini azaltmakta, açlık, susuzluk ve uykusuzluğa bağlı olarak refleksler iyice yavaşladığı için sürücülerin bu konularda azami d


ÇANAKKALE (A.A) - Ezine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yılmaz Konca, aşırı sıcaklar ve tutulan oruçların, sürücülerin dikkatini azalttığını, açlık, susuzluk ve uykusuzluğa bağlı olarak reflekslerin iyice yavaşladığını, bu nedenle sürücüleri azami dikkat göstermeleri gerektiğini söyledi.
     Konca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hoşgörü ayı olan Ramazanda sürücülerin birbirlerine karşı daha duyarlı, toleranslı olmaları gerektiğini belirterek, aşırı hızdan kaçınmaları ve trafik kurallarına daha duyarlı olmaları uyarısında bulundu.
     Aşırı sıcakların ve tutulan oruçların sürücülerin dikkatini azalttığını, açlık, susuzluk ve uykusuzluğa bağlı olarak reflekslerin iyice yavaşladığına dikkati çeken Konca, sürücülerin bu konularda azami dikkat göstermeleri gerektiğini söyledi.
     Konca, aşırı sıcaklarda sürücülerin mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamaları gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Son günlerde yaşanan trafik kazalarına bakarsak, bu kazalar sebep olan faktörlerin başında dikkatsiz araç kullanma ve trafik kurallarına riayetsizlik gelmekte. Bu kazalarda maalesef onlarca ölüm ve yüzlerce yaralanma vakası olmuştur. Ben buradan bir kez daha sürücülerimizi uyarmak istiyorum. Lütfen gerekmedikçe trafiğe çıkmayalım, çıkıyorsak da trafik kurallarına uyma konusunda daha titiz davranalım. Aşırı hızdan kaçınalım.
    
     Muhabir: Ezine / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Ezine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER