Fatih ile Wiesbaden kardeş şehir oluyor

Fatih ile Wiesbaden kardeş şehir oluyor


İSTANBUL (A.A) - İstanbulun tarihi yarımadası Fatih ile Almanyanın Wiesbaden kenti, kardeş şehir oluyor.
     Fatih Belediyesinin yazılı açıklamasına göre, 2008 yılında İstanbulda düzenlenen bir toplantıda tanışan Wiesbaden Belediye Başkanı Dr. Helmut Müller ile Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir arasındaki dostluk bağları, iki bölge arasındaki tarihi ve kültürel benzerlikler ortaya çıktıkça ilerledi.
     Belediyeler arasında geliştirilen yakın ilişkiler sonucunda Alman yetkililerin sıklıkla ziyaret ettiği İstanbulun Fatih ilçesi ile Almanyanın Wiesbaden kenti arasında kardeş şehir protokolü imzalama fikri doğdu. Bu çerçevede ilk adım 29 Mayıs 2009 tarihinde İyi Niyet Protokolü ile atıldı.
     Kültürel çeşitlikleriyle dikkati çeken Fatih ve Wiesbaden 2008 yılından bu yana ekonomi, turizm, spor, kültürel programlar ve öğrenci değişim programları gibi birçok alanda işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdürürken, bu süreç içerisinde çok sayıda sivil toplum kuruluşu da karşılıklı ziyarette bulundu.
     Yapılan ziyaretler ve araştırmalar sonucunda Wiesbaden Belediye Başkanı Dr. Müller, Fatih-in binlerce yıllık tarihi içinde pek çok uygarlığa ev sahipliği yaptığını, bugün de İstanbulun en önemli tarihi, turistik ve ticari merkezi olduğunu belirterek, Fatih, Wiesbadena yakışacak kardeş bir şehir. Dünya metropolü 15 milyonluk İstanbulun ortasındaki adeta kalbi olan bir kentle kardeş şehir olacağız ifadesini kullandı.
     Pazartesi günü Zeyrek Sarnıcında düzenlenecek törenle Fatih Belediyesi ile Wiesbaden Belediyesi arasında imzalanacak Kardeş Şehir Protokolü ile spor, şehircilik ve eğitim alanlarındaki işbirliğinin artması, ilişkilerin daha ileri bir seviyeye taşınması hedefleniyor.
    
     Muhabir: Andaç Hongur
     Yayıncı: Berin Alpaslan
<< Önceki Haber Fatih ile Wiesbaden kardeş şehir oluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER