3. Van Erçek Gölü Flamingo Festivali

3. Van Erçek Gölü Flamingo Festivali -Vali Münir Karaloğlu: Türkiyedeki yaklaşık 450 türün 213ü bu havzada, bu sulak alanda yaşıyorsa, buraya sahip çıkmamız lazım. Burayı tanıtmamız gerekir


VAN (A.A) - Erçek Beldesinde Doğunun Kanatları, 3. Van Erçek Flamingo Festivali düzenlendi.
     Erçek Beldesi Karagündüz köyünde düzenlenen festivalin açılışında konuşan Vali Münir Karaloğlu, Türkiyedeki yaklaşık 450 türün 213ünün bu havzada bulunduğunu söyledi.
     Festivalin Erçekte yaşayan kuş türleri için önemine değinen Karaloğlu, şöyle konuştu:
     Bu sene Doğunun Kanatları, Van Erçek Flamingo Festivalinin üçüncüsünü yapıyoruz. Erçek Gölü, Türkiyenin 6. büyük gölü olmasına rağmen bu çok bilinmez. Bunun 2 sebebi vardır. Birincisi Erçek Gölünün yanı başında Türkiyenin en büyük, dünyanınsa sayılı göllerinden olan Van Gölü var. Onun gölgesinde kalır. İkincisi ise biz bu gölü gereği gibi tanıtamamışız, anlatamamışız. Ama Erçek Gölü, bölge, Türkiye ve doğal hayat için çok önemli bir değerimiz. Burada böyle büyük bir değerimiz varsa, Türkiyedeki yaklaşık 450 türün 213ü bu havzada, bu sulak alanda yaşıyorsa, buraya sahip çıkmamız lazım. Burayı tanıtmamız gerekir. Öncelikle halkımızın bilinç düzeyini yükselterek, burayı korumamız gerekir. İnşallah bu gelişerek ve yayılarak devam eder. Üç sene önce biz kuşların sesini Vandan duyduk. Buraya geldik. Acaba bu kuşların sesini Ankaradan duyan olur mu- diye bekliyorduk. Baktık ki bu sene Ankarada duymuş kuşlarımızın sesini. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü aramızda. Burayı koruma görevini üstlendi. Erçekliler, Karagündüzlüler ve 213 kuş türümüz bu görevi yerine getirmenizi bekliyor. Sayenizde artık Erçek Gölü ve içinde barındırdığı 213 kuş türü bilinmezlikten kurtulsun.
     Festival, kuş gözlemi, doğa yürüyüşü, fotoğraf sergisi ve uçurtma şenliğiyle sona erdi.
     Festivale Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Nurettin Alkan, İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Doğa Korumaları ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Özkan Bilgin / Necat Hasar - Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber 3. Van Erçek Gölü Flamingo Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER