Antalya emniyetinin okul ve öğrencilerle ilgili

Antalya emniyetinin okul ve öğrencilerle ilgili çalışmaları


ANTALYA (A.A) - İl Emniyet Müdürlüğünün, yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla öğrencilerin güvenliğinin sağlanması amacıyla bazı çalışmalar yürüttüğü bildirildi.
     İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 2012-2013 eğitim öğretim döneminin başlamasıyla il merkezindeki ilk ve orta öğretim okullarında güvenli eğitim ortamlarının sağlanmasına yönelik koruyucu, önleyici ve destekleyici tedbirlerin alındığı belirtildi.
     Çevresiyle birlikte okulları güvenli kılmaya yönelik çalışmaların tamamladığı ifade edilen açıklamada, bu doğrultuda Çocuk Şube Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, TEM Şube Müdürlüğü, Güvenlik Şube Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlükleri ve Polis Merkez Amirliklerine bağlı ekipler tarafından risk faktörüne göre kontroller planlanarak çalışmaların yoğunlaştırıldığı kaydedildi.
     Diğer taraftan Okul irtibat görevlilerinin faaliyet alanları da genişletilerek il merkezindeki 225 okulda Polis abi, polis abla olmak üzere toplam 424 personelin okul irtibat görevlisi olarak görevlendirildiği bildirilen açıklamada, şu bilgiler verildi:
     Okul İrtibat Görevlilerince haftada en az bir kez okul idarecileri ve rehber öğretmenler ile yüz yüze görüşülerek okullar ile Emniyet Müdürlüğü arasındaki koordinasyonun sağlanması ve okulların güvenliği ile ilgili konularda gerekli tedbirlerin alınması planlandı. Ayrıca okul servisi sürücülerinin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi amacıyla Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce 550 servis sürücüsüne eğitim semineri verildi. Okul servisleri ile ilgili denetimlerin sıkı biçimde devam ederek öğrencilerin güvenli bir şekilde okullarına ulaşması amacıyla trafik uygulamaları planlandı. Okulların çevresinde öğrencilerin gidebileceği internet kafeler, parklar, oyun salonları gibi açık yerlerin kontrolü sağlanacak, öğrencilerin okul saatlerinde ailelerinden ve okul idaresinden habersiz bu gibi yerlere gitmeleriyle ilgili okul idarecileriyle koordinasyon sağlanacak. Okul giriş çıkışlarında trafik ve asayiş yönünden tedbirler arttırılacak, değişen riskler göz önünde bulundurularak yer yer sivil kıyafetli ya da değişik meslek grupları formunda memurlar okul çevrelerinde görev alacak. Okul ve öğrenci odaklı istihbari faaliyetlere ağırlık verilecek.
     Yeni eğitim öğretim döneminde Milli Eğitim Müdürlüğünün tespit edeceği okullarda Çocuk hakları şiddet ve istismar, yasa dışı olaylar ve yasa dışı örgütlerin amaçları, kötü alışkanlıklar ve madde bağımlılığı, toplum destekli polislik faaliyetleri, trafik kuralları ve ilk yardım konularında eğitim seminerleri düzenleneceği belirtilen açıklamada, Antalya polisi tarafından eğitim öğretim döneminde farklı uzman birimlerce geniş bir yelpazede yürütülen çalışmalarla öğrencilerin evinden okullarına gidişi, okul saati ve okuldan evlerine dönüşlerine kadar olan sürecin güvenliğinin sağlanmasının amaçlandığı vurgulandı.
     Açıklamada, vatandaşların tespit ettiği olumsuzlukları 155 Polis İmdat telefonu ile [email protected] ve ş[email protected] internet adreslerine bildirmeleri istendi.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalya emniyetinin okul ve öğrencilerle ilgili Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER