Fatih Projesi

Fatih Projesi -Rizede, Milli Eğitim Bakanlığının Fatih Projesi kapsamında tablet bilgisayar dağıtılan öğretmen ve öğrencilerin beklentileri dinlendi -Proje Koordinatörü Temizhan: "Fatih Projesi sadece tahtanın sınıfa monte edilm


RİZE (A.A) - Rizede, Milli Eğitim Bakanlığınca Fatih Projesi kapsamında tablet bilgisayar dağıtılan öğretmen ve öğrencilerin beklentileri dinlendi.
     Fatih Projesi Koordinatörü Oğuz Temizhan, Rize Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım ve proje görevlileriyle Rize Anadolu İmam Hatip Lisesinde incelemelerde bulundu.
     Derslerde öğretmenlerin akıllı tahta ve öğrencilerin tablet bilgisayar kullanımlarını gözlemleyen Temizhan, öğretmen ve öğrencilerden akıllı tahta ve bilgisayarların eksiklikleri ve yeni dönemde beklentileri hakkında bilgi aldı.
     Öğretmenlerin bazıları, güvenli internet adres sayılarının artırılmasını isterken, öğrenciler ise tablet bilgisayarlarda kitabın yanı sıra defter de bulunmasını, bataryaların daha uzun ömürlü ve bilgisayarın USB girişinin olmasını istedi.
     Temizhan, öğretmen ve öğrencilerin beklentilerinin kendileri için önemli olduğunu, gelecekte bu taleplerin dikkate alınacağını söyledi.
     Temizhan daha sonra Rize Tevfik İleri Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan AB destekli Uygulamalı Öğrenme Projesi hakkında bilgi aldı.
     İncelemeleri sonrası gazetecilere açıklama yapan Temizhan, Fatih Projesi uygulamalarını yerinde görmek için çalıştıklarını belirterek, projede en başarılı iller içerisinde Rizenin yer aldığını ifade etti.
     Fatih Projesi ile daha iyi ve çabuk öğrenen, kendine güvenen ve öğrendiklerini üretime sokabilen nesil yetiştirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Temizhan, şunları söyledi:
     "Geçmiş nesillerin, proje üretimini bırakın kendini ifade edebilmekte bile zorlandığını görüyoruz. Bugünün öğrencileri kendilerini ifade etmek bir kenara ürünü ortaya koyuyor. Ezberci eğitimin dışına çıkılıyor. Daha ileriye gidiliyor. Öğrenciler deney yaparak, akıllı tahtalar kullanarak, tablet bilgisayarlarla kendilerini geliştiriyor, proje üretiyor."
     Akıllı tahta modelinin Türkiyede öğretmenlerin katkıları ile geliştirildiğini, tablet bilgisayar ile eğitimin yeni bir alan olduğunu kaydeden Temizhan, "Bu alanda daha da ilerlemek istiyoruz. Gelinen noktada bir çok ülkenin bir adım önündeyiz. Donanımları kendimiz üreterek yeni bir model çıkartıyoruz. Model ne kadar başarılı olursa ülkenin eğitim kalitesi o kadar daha artacaktır. Fatih Projesi sadece tahtanın sınıfa monte edilmesi ve öğrencilere tablet dağıtılması değil, bir eğitim projesidir" dedi.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER