Fatih projesi

Fatih projesi -Proje kapsamında Edirnedeki 3 okulda 505 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldı (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığının Fatih Projesi kapsamında, Edirnede çok sayıda öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldı.
     Edirne İlhami Ertem Anadolu Lisesindeki tablet dağıtım törenine katılan Edirne Valisi Hasan Duruer, Fatih Projesi kapsamında 3 pilot okulda 505 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldığını belirtti.
     Okullardaki 144 öğretmene de tablet bilgisayar verildiğini ifade eden Vali Duruer, öğretmenlerin tabletlerinin klavyeli, öğrencilerin dokunmatik olduğunu belirtti.
     Projenin, eğitimde kaliteyi artırmayı sağlayacağını, çağdaş ülkelerde olmayan sistemi Türkiyenin, onların ötesine geçerek sağladığını anlatan Duruer, projeyi, devletin sağladığı çok büyük bir imkan olarak değerlendirdiğini söyledi.
     Türkiyenin, bilgi çağını, teknolojik yenilikler ile yakalayabileceğini anlatan Türkiyedeki gençlerin istikbalinin çok parlak olduğunu belitti.
     Tablet bilgisayarların zaman içerisinde bütün okullara dağıtılacağını ifade eden Vali Duruer, Türkiyenin ve gençlerin istikbali çok parlak diye değerlendiriyorum. Bu konudaki çalışmalarından dolayı Milli Eğitim Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Çağdaşlık ancak bu şekilde olur. Lafla çağdaşlık olmuyor diye konuştu.
     Vali Duruer, konuşmasının ardından öğrencilere tablet bilgisayarlarını dağıttı.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Hakan Şahin
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER