Fener Rum Patriği Bartholomeos Alanyayı ziyaret

Fener Rum Patriği Bartholomeos Alanyayı ziyaret etti -Bartholomeosu, Alanya Kalesi içindeki Bizans ile Hıdrellez kiliselerini ziyaret etti


ANTALYA (A.A) - Fener Rum Patriği Bartholomeos, Alanya Kalesi içindeki Bizans ile Hıdır İlyas mevkisindeki Hıdrellez kiliselerini ziyaret etti.
     Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlunu makamında ziyaret eden Bartholomeos, Sipahioğlu ile bir süre sohbet etti. Sipahioğlunun Bartholomeosa Alanya muzunu ikram etmesinin ardından görüşme bir süre basına kapalı olarak yapıldı.
     Görüşmenin ardından Sipahioğlu ile Alanya Kale içindeki Bizans Kilisesini ziyaret eden Bartholomeos, yaklaşık yarım saat içeride kaldı.
     Basın mensuplarının görüntü alınmasına izin verilmediği ziyarette Sipahioğlunun, Bartholomeosa Alanya ve kilise ile ilgili bilgiler verdiği öğrenildi.
     Bartholomeos, kaleden çıktığı sırada yanına gelerek kendisinden Alanyada kilise açmaları için destek isteyen Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhelaya gerekli başvuruların yapılması halinde yardımcı olacağı sözünü verdi.
     Bartholomeos, daha sonra elini öpenlere Meryem Ana ikonu ile bileklik hediye etti.
    
     -Ramazan ayının hayırlı geçmesi dileği-
    
     Bartholomeos, burada gazetecilere, yaptığı açıklamada Çok teşekkür ediyorum. Alanya ailesine iyi Ramazanlar diliyorum. Alanya çok güzel bir yer, bu nedenle de çok turist çekiyor dedi.
     Bartholomeos, Hıdır İlyas mevkisindeki Hıdrellez Kilisesini de ziyaret ettikten sonra Alanyadan ayrıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt / Murat Yolcu
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Fener Rum Patriği Bartholomeos Alanyayı ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER