Fethiyede deniz suyu sıcaklığı 20 derece

Fethiyede deniz suyu sıcaklığı 20 derece -Hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyretmesine rağmen, Fethiyede deniz suyu sıcaklığı 20 dereceye ulaştı


KOCAELİ (A.A) - Hava sıcaklıkları ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyretmesine rağmen deniz suyu sıcaklığı Muğlanın Fethiye ilçesinde 20 dereceye ulaştı.
     Vatandaşlar, mayıs ayına yaklaşılmasına rağmen havaların ısınmamasından şikayet ederken, kış mevsiminde hasret kaldıkları denizin keyfini çıkarabilmek için gün sayıyor.
     AA muhabirinin, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgiye göre, bugün en yüksek hava sıcaklığı 13,5 derece ile Hatayın İskenderun ilçesinde ölçülürken, Ege ve Akdeniz sahillerinde deniz suyu sıcaklığı 20 dereceye ulaştı.
     Ege Bölgesindeki Muğlanın Fethiye ilçesi 20 derece ile en yüksek deniz suyu sıcaklığının ölçüldüğü merkez olarak öne çıkarken, en düşük sıcaklık 9 derece ile İstanbul Kumköyde ölçüldü.
     Deniz suyu sıcaklıkları, Ayvalıkta 14, Tekirdağda 13, Hopada 12, Akçakoca, Sinop ve Samsunda ise 11 derece olarak kayıtlara geçti.
     Meteorolojiye göre en yüksek deniz suyu sıcaklıklarının ölçüldüğü ilk 10 merkez şöyle:
    
     Merkez Derece
     -------- --------
    
     Fethiye 20
     İskenderun 19
     Finike 19
     Alanya 18
     Antalya 18
     Kuşadası 18
     Bodrum 17
     Anamur 17
     Çeşme 16
     İzmir 16
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Fethiyede deniz suyu sıcaklığı 20 derece Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER