Fiattan Bingölde entegre tesis

Fiattan Bingölde entegre tesis


BİNGÖL (A.A) - Otomotiv üreticilerinden Fiat, Bingölde entegre tesis kuruyor.
     Bingöl Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren 5 işletmeci, KOSGEBin, İşbirliği, Güçbirliği destek programı kapsamında bir araya gelerek, Fiat Entegre Tesisi kurmaya karar verdi.
     Bingöl-Muş yolunun 6. kilometresindeki Kaleönü Mahallesi mevkisinde kurulacak entegre tesisin temeli törenle atıldı.
     Törende konuşan Fiat 8. Bölge Satış Müdürü Osman Kolçe, Kasım 2012 sonunda hizmete girecek tesiste her türlü Fiat servis hizmetlerinin sunulacağını söyledi.
     Bingölde Fiat markasını Özermak firmasında devam ettireceklerini belirten Kolçe, şöyle dedi:
     Geçen yıl Bingölde yüzde 5 olan pazar payımız 7-8 ay gibi kısa bir sürede iki katına çıktı. Bu tesisimizle Fiat markamızın otomobildeki yüzde 10, ticarideki yüzde 27 seviyesindeki pazar payının çok daha yükseleceğine inanıyoruz. 2 bin 500 metrekarelik alanda kurulan tesisimiz hem satış hem yedek parça hem de yetkili servis olacak. 40 kişiye istihdam sağlanacak. Ama en önemlisi satış servisimiz olmadan 7-8 ayda yaptığımız ciddi satışlar bizi hedeflediğimiz pazar payına ulaştıracak. Biz de markamıza, hizmetimize ve çalışanlarımıza güveniyoruz. Marka olarak Bingölde hem istihdam hem de hizmet anlamında karşılığını alacağımızı düşünüyorum.
     Proje uzmanı Cuma Karaaslan ise tesisin, 5 firmanın bir araya gelmesiyle servis hizmetlerinin kurumsal bir kimlikle verileceği bir merkez olacağını, tesisin kurulması için gereken yaklaşık 1 milyon 500 bin liralık bütçenin 250 bin lirasının KOSGEB tarafından karşılanacağını belirtti.
     Konuşmaların ardından tesisin temeli atıldı.
     Muhabir: Abdullah Çelik /Sema Kaplan
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Fiattan Bingölde entegre tesis Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER