Fındık işçileri selden korunacak

Fındık işçileri selden korunacak -Orduda geçen sezon su baskınına uğrayan fındık işçilerinin konakladığı Civil Irmağı kenarındaki alan, Valilikçe başlatılan çalışmayla, yaşanabilecek sel felaketine karşı daha korunaklı hale getiriliyo


ORDU (A.A) - Orduda geçen sezon su baskınına uğrayan fındık işçilerinin konakladığı Uzunisa köyündeki Civil Irmağı kenarındaki alan, Valilikçe başlatılan çalışmayla, yaşanabilecek sel felaketine karşı daha korunaklı hale getiriliyor.
     Son üç sezondur Uzunisa köyünde konaklayan işçilerin kaldığı alan, geçen yıl Orduda Ağustos ayında yaşanan sel felaketinde sular altında kalmış, işçiler gece geç saatlerde tahliye edilmişlerdi. Civil Irmağında yaşanan taşkının ardından Ordu Valiliği bu yıl fındık hasadına kısa bir süre kala söz konusu alanda iyileştirme çalışmaları başlattı.
     Uzunisa köyü muhtarı Nurhan Şensoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketinin tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin Ordu Valiliği öncülüğünde alındığını söyledi.
    
     -Taşkına karşı perde duvar örüldü-
    
     Önlemler kapsamında ilk olarak Civil Irmağının işçilerin konakladığı alanla birleştiği noktaya 657 metre uzunluğunda perde duvar örüldüğünü ifade eden Şensoy, Akabinde perde duvarın üzerine demir korkuluklar yapılacak. Yine ırmak yatağında ilgili firma tarafından genişletme çalışmaları yapılıyor. Son olarak da alanda düzenleme çalışmaları yapılacak dedi.
     Alana yeni seyyar tuvalet ve çeşmeler kurulacağını anlatan Şensoy, Geçen sene yaşanan selde birçok çeşme sulara kapıldı, bazı seyyar tuvaletler de zarar gördü. Şimdi bunlar tekrar konulacak, su tesisatı çekilecek. Bu çalışmaları da 20 Temmuza kadar bitirmeyi planlıyoruz. Çünkü bu tarihten itibaren işçiler gelmeye başlayacaklar diye konuştu.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu - Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Fındık işçileri selden korunacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER