Fırat Elektrik 2013te bölgeye 84 milyon

Fırat Elektrik 2013te bölgeye 84 milyon yatırım öngörüyor


MALATYA (A.A) - Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş, görev bölgesi Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingölde 2013 yılında 84 milyon yatırım öngörüyor.
     Şirketten yapılan yazılı açıklamada, dağıtım sisteminde gerçekleştirilen yatırım ve bakım-onarım çalışmalarıyla şirketin hizmet kalitesini en üst seviyeye çıkarma ve sürdürmek amacıyla çalışmalarına devam ettiği belirtildi.
     Bölgede geçen yıl toplam 65 milyon lira yatırım yapıldığı kaydedilen açıklamada, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli için hayata geçirilen projeler hakkında bilgi verildi. 2013 yılında da toplam 84 milyon lira yatırım öngörüldüğü vurgulanan açıklamada, Malatya merkezde 28 trafo bölgesi yenileme çalışmaları, Doğu Yolu çıkışı yer altı şebekeleri, Merkez Aytaçpaşa Caddesi dönüşüm projesi, Elazığ için, Merkez Üniversite Mahallesi Şebeke Yenileme Çalışmaları, Karakoçan merkez şebeke yenileme ve Merkez Kültür Sağlık Ocağı dönüşüm projeleri, Bingöl için, Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi yer altı şebekesi, Merkez Kervansaray orta refüj aydınlatma, Solhan Gençtavusköyü ve mezralarının köy şebeke ve enerji nakil hattı projeleri, Tuncelide de Merkez Gömemiş Köyü şebeke yenileme projesi, Çemişgezek Paşacık Köyü şebeke yenileme projesi ve Mazgirt Doğanlar enerji nakil hattı olduğu ifade edildi.
     Ayrıca faaliyet alanındaki illerde enerji kalitesi ve tedarik sürekliliğine yönelik Coğrafi Bilgi sistemleri ve Kompanzasyon projeleri gibi şebeke işletim sistemi yatırımlarının yapılacağı bildirilen açıklamada, köy şebekesi yenileme ve muhtelif aydınlatma tesisi faaliyetlerinin de sürdürüleceği belirtildi.
     Şirketin, Otomatik Sayaç Okuma Sistemine geçtiği, proje faaliyetlerinin de bu yıl içinde tamamlanacak şekilde hızla sürdürüldüğü ifade edilen açıklamada, ayrıca Müşteri Talep Yönetim Sisteminin hizmete girdiği, böylece yazılı başvuruların çözüm sürecinin takip altına alınarak, değerlendirme ve planlama yapılacağı kaydedildi.
    
     Muhabir: Malatya
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Fırat Elektrik 2013te bölgeye 84 milyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER