Fransanın Ankara Büyükelçisi Bili, Samsun Büyükşehir

Fransanın Ankara Büyükelçisi Bili, Samsun Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti


SAMSUN (A.A) - Fransanın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili, Samsun Ticaret ve Sanayi Odasının davetlisi olarak geldiği Samsunda Valiliğin ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret etti.
     Ülke Günleri programı kapsamında Türk-Fransız Ticaret Odası Başkanı Zeynep Necipoğlu, Büyükelçilik yetkilileri, iş adamları, Carrefour ve Renault firmalarının Türkiye yetkililerinin de bulunduğu bir heyetin eşlik ettiği Büyükelçi Biliyi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır ağırladı.
     Bili, Ticaret ve Sanayi Odasının davetlisi olarak geldikleri Samsunda, yapacakları bir dizi temas ve toplantı ile Samsundaki mevcut ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve yeni işbirliği imkanlarının oluşturulması için zemin arayacaklarını ifade ederek, Samsunun Karadeniz Bölgesinde ticari potansiyeli yüksek illerden biri olduğunun altını çizdi.
     Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır da, Fransanın Türkiye Büyükelçisini Samsunda görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Samsun ticari potansiyeli, alt yapısı, zengin tarımsal alanları ve gelişime müsait coğrafi yapısı ile yatırım ikliminin en müsait olduğu Karadeniz şehridir dedi.
     Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Özellikle ulaşım ve lojistik altyapısına bakıldığında kara, hava, deniz ve demiryolu ulaşımının tamamını bünyesinde barındıran ender kentlerden birisidir Samsun. Karadenize komşu ülkelere olan stratejik konumunu da göz önüne alırsanız gerçekten yatırımın cazip olduğu bir yer olduğunu görürsünüz. Biz gerekli iklim ve karşılıklı faydalar oluştuğu sürece yatırım yapacak olan ya da ticari işbirliği arayan herkesin önünü açmaya çaba gösteririz.
     Çakır, ziyaretin anısına Fransız Büyükelçi Biliye kahve fincan takımı hediye etti.
    
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Fransanın Ankara Büyükelçisi Bili, Samsun Büyükşehir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER