Fransız Senatör Nathalie Goulet, Vali Altıparmakı

Fransız Senatör Nathalie Goulet, Vali Altıparmakı ziyaret etti


ANTALYA (A.A) - Fransız Senatör Nathalie Goulet, Antalya Valisi Ahmet Altıparmakı makamında ziyaret etti.
     Türkiye-Fransa Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı ve Normandiya Senatörü Nathalie Goulet, AK Parti Antalya Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi eski Başkanı Mevlüt Çavuşoğlunun daveti ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) organizasyonu ile Antalyaya geldi.
     Vali Altıparmak, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, Senatör Gouleti Antalyada görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Antalyanın turizm ve ticarette Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile son derece bütünleşmiş bir il olduğunu, işbirliğine hazır olduklarını, Antalyaya Fransız parlamenterler ve gazetecileri beklediklerini söyledi.
     Avrupadan gelen misafirleri nasıl rahat ettireceğimiz, insanlarla nasıl bir kaynaşma içinde olacakları noktasında elbette ki bir gayret içindeyiz diyen Vali Altıparmak, Antalyada Yaya Dostu Kent gibi AB ile ortak yürütülen projeler ve Değerler Eğitimi başta olmak üzere yabancı misafirlere yönelik yürütülen çalışmaları anlattı.
     Senatör Nathalie Goulet de kabulünden dolayı Vali Altıparmaka teşekkür ederek, Antalyada güzel işler yapıldığını gördüğünü, Antalyayı ziyaret etmekten büyük keyif duyduğunu söyledi.
     Türk-Fransız ilişkilerinde yetkili olduğunu, Fransız Parlamentosunun dış ilişkiler komitesinde de önemli görevleri bulunduğunu kaydeden Goulet, geçen yıl Fransız parlamentosuna gelen Ermeni tasarısına muhalefet ederek karşı oy kullandığını, aynı zamanda Azerbaycana yönelikte güzel çalışmaları olduğunu anlattı.
     Goulet, işbirliğini geliştirmek için her konuda hazır olduklarını belirtti.
     Vali Altıparmakın senatör Goulete plaket verdiği ve Antalya kitabı hediye ettiği ziyarette, Antalya Serbest Bölgesi Genel Müdürü Zeki Gürses ile BAKA Koordinatörü Alaattin Özyürek de hazır bulundu.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Fransız Senatör Nathalie Goulet, Vali Altıparmakı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER