FÜde nevruz kutlandı

FÜde nevruz kutlandı


ELAZIĞ (A.A) - Fırat Üniversitesinde (FÜ) nevruz kutlandı.
     FÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Alli, Rektörlük Yerleşkesi Kültür Parkta düzenlenen etkinlikte, nevruzun Türk toplum hayatında yüzyıllardır kutlanan bir bayram olduğunu söyledi.
     Baharı, uyanışı ve yeni yılı simgeleyen nevruzun, birlikte yaşayan insanlar arasında sevgi ve saygı ilişkisini ifade eden, bir arada yaşama iradesini besleyen mutlu bir bayram olduğunu belirten Alli, şunları söyledi:
     Geçmiş ile gelecek arasında köprü kuran ve insanların birlikteliklerini güçlendiren nevruz, barış ve dostlukların yeşerdiği bir ortamda, değerlerimizi korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak için de önemli bir fırsattır. Baharın müjdecisi, bolluk ve bereket günlerinin sembolü, dünyanın en eski barış ve dostluk bayramı olan nevruzda baharın gelişini kutlarken, birlik içinde, dosta ve düşmana dostluk ve kardeşlik mesajları vermemiz gerektiği inancındayım.
     Konuşmanın ardından Alli ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazez ile protokol üyeleri tarafından nevruz ateşi yakıldı. Katılımcılar ateşin üzerinden atladı, demir dövdü. Etkinlikte öğrenciler müzik eşliğinde eğlendi.
    
     Muhabir: Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber FÜde nevruz kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER