GAGEV 10. Yüksek İstişare Kurulu toplantısı

GAGEV 10. Yüksek İstişare Kurulu toplantısı -Gaziantep Sanayisi konulu toplantıda sanayinin sorunları ele alındı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepi Geliştirme Vakfı (GAGEV) 10. Yüksek İstişare Kurulu toplantısı yapıldı.
     Vali Vekili Mevlüt Kurban, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda yapılan Gaziantep Sanayisi konulu toplantıda, çalışmaların Gaziantep için yararlı geçmesi temennisinde bulundu.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de Gaziantepin bir sanayi şehri olarak Türkiyenin gözdesi olduğunu belirtti. Sanayinin en önemli sorunlarından olan ulaşım sorununun çözümü için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Güzelbey, şunları kaydetti:
     Raylı sistemi, Karataş etabıyla birlikte İbrahimli hattı üzerinden İller Bankası yanındaki Devlet Demir Yolları (DDY) hattına kaynak yapacağız. İhalesini hazırlıyoruz. 2013 yılının ocak ayında temelini atmayı, eylül ayında da tamamlamayı planlıyoruz.
     Yeni hizmete açılan Üniversite Kavşağının bölgedeki trafiği rahatlattığını dile getiren Güzelbey, 7. Antepfıstığı Festivalini de başarıyla gerçekleştirdiklerini kaydetti.
     Dünya Off-shore Şampiyonasının 11. ve 12. ayak yarışlarının Gaziantepte gerçekleştirildiğini hatırlatan Güzelbey, şöyle devam etti:
     Kentteki yaşam standartlarını yükseltmeye çalışıyoruz. Hayvanat bahçesinde fok balıkları gösteriye başladı. Bir günde 890 kişi ziyaret etti. Bu da Gaziantepe yeni bir vizyondur. Hemen arkasından penguenler gelecek. Suriyeden gelenlerle ilgili şehir halkının seferber olduğunu görüyoruz. Ayrıca 600 eğitim çağındaki çocuk tespit ettik. Bunlar için okul açtık.
     GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu da Gaziantep sanayisi hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Gaziantepin sanayi ve ticaret geçmişinin çok eskilere dayandığını anlatan Konukoğlu, Gaziantepte en iyi taş savaş aletlerinin yapıldığı yönünde güçlü veriler var. Bu şunu gösteriyor; buraya gelen ilk çağ insanlarının el sanatıyla uğraştıklarının açık göstergesi. İpekyolu üzerinde olmamız da diğer bir avantaj diye konuştu.
     GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ise Gaziantepin intibak ve koordineyi çok iyi gerçekleştirdiğini söyledi.
     AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer de yaşanan sorunlar ve çözüm yollarına ilişkin görüşlerini dile getirdi.
     Toplantıya eski Milli Eğitim Bakanı Vehbi Dinçerler, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, OSB Başkanı Cahit Nakıboğlu ile oda ve dernek başkanları katıldı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber GAGEV 10. Yüksek İstişare Kurulu toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER